eMagyarország - kulcs a hozzáértés

forrás Prim Online, 2007. szeptember 4. 19:17

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium áttekintette az eMagyarország Program első három évét. Az eredmények összegzése egyértelművé tette, hogy jelentős a társadalmi igény e program folytatására. Ezért a tárca az eMagyarország pontok további működésének támogatása mellett döntött és pályázatot írt ki. A részletes dokumentáció megtekinthető a www.emagyarorszag.hu, a www.gkm.gov.hu és a www.lendulet.hu portálon.

A modern gazdasági és társadalmi fejlődés egyik kulcseleme az infokommunikációs eszközökhöz való hozzáférésen túl, a hozzáértés. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által 2003-ban elindított eMagyarország Program első szakaszában több ezer közösségi internet-hozzáférési pont jött létre. A GKM égisze alatt továbbműködő program, az eMagyarország 2.0 a jövőben a támogatás mellett, a hozzáértés fejlesztésére kíván fokozott hangsúlyt fektetni, ezért a program egyik legfontosabb elemeként bevezeti az ún. eTanácsadói rendszert.

A tervek szerint az eMagyarország pontok az állami szolgáltatások mellett a helyi civil és üzleti eSzolgáltatásokhoz kapcsolódó, vagy azt igénybe vevő kezdeményezéseket is támogatják.