Újabb Ariadne-projekt - még inkognitóban a megrendelő

Kovács Attila, 2007. szeptember 11. 17:58

A budapesti FlexiTon Kft. ma jelentette be, hogy a nemzetközi 3GSM kiállításokon való eredményes részvétele nyomán immár a harmadik külföldi távközlési szolgáltatóval kötött szerződést Ariadne hálózat-nyilvántartó rendszere fejlesztési, szállítási és karbantartási munkáira, valamint kapcsolódó projektszolgáltatásokra. A szerződő nemzetközi cég nevét egyelőre nem tették közzé, azt a sikeres rendszertelepítést követő időre ígérik.

Korábban a ciprusi PrimeTel számára szállítottak Ariadne rendszert, majd a Huawei céggel 2006-ban kötött szerződés alapján 2007 első felében a pakisztáni PTML (Ufone) számára telepítették az Ariadne/MNM-et. Időközben a 2007. szeptember 2. és 3. között Dubaiban tartott regionális konferencián és kiállításon való részvétel is jelentős üzleti eredményekkel kecsegtet a Flexiton számára. Komoly érdeklődéssel találkoztak a középázsiai (MEA) régió szolgáltatói részéről: további 6-8 új üzleti szerződés lehetősége merült fel.

A FlexiTon saját fejlesztésű, Ariadne márkajelzésű szoftver termékcsaládja távközlési szolgáltatók számára nyújt professzinális megoldást a hálózatnyilvántartás, kapacitásmenedzsment és hálózattervezés területén. A termékcsalád legfiatalabb elemét (Ariadne/MNM) a mobil távközlési szolgáltatók igénye szerint alakították ki és az utóbbi két  évben a világpiacon is kedvező visszhangra találtak. Egyedi grafikus felhasználói interfésze és a tervező modul fejlett funkciói miatt meglévő és leendő partnereik vezető terméknek nyilvánítják. Egy-egy Ariadne projekt értéke jellemzően a több százerezer euró nagyságrendjébe esik. A licenc szállításán kívül a hálózati adatok migrációját és projektszolgáltatásokat nyújtanak. A garanciális és garancián túli időszakot olyan szoftvertámogatási szerződéssel fedik le, amelyekben a termék új verzióinak szállítását is vállalják.

További információ