Szuszkó László vezeti a Telsey magyar irodáját

Kovács Attila, 2007. szeptember 12. 14:15

Budapesten megnyitotta regionális kereskedelmi központját az access gateway, home networking, IPTV megoldások terén ismert olasz Telsey - jelentette be a cég mai sajtótájékoztatóján Miodrag Sundic, a Telsey CEE GmbH ügyvezető igazgatója. A vezető európai IPTV megoldásszállító magyarországi irodája, Szuszkó László vezetésével, mostantól a magyar fővárosból koordinálja az osztrák, lengyel, cseh, szlovák, román, szerb piacon a Telsey kereskedelmi tevékenységét.

Sundic elmondta, ez év végére egymillió dolláros árbevételt remélnek a magyar piacon, ahol jelenleg két disztribútorral (Ingram Micro, Young) és egy jelentősebb internetszolgáltató ügyféllel (TVnet) állnak kapcsolatban. Elhangzott továbbá, hogy néhány nap múlva Bukarestben és Moszkvában is irodát nyit a Telsey. Sundic kijelentette, a vállalat a térségben, így hazánkban is, elsőként internetszolgáltatói portfoliójával lép piacra, amit később a vállalati hálózati eszközök értékesítése követ.

Szuszkó szerint a cég az IPTV szolgáltatások terjedésével, set-top-box portfoliójával arathat sikereket a hazai piacon, s rövid időn belül e téren piacvezetővé válhat. "Előnyt jelenthet számunkra, hogy a Telsey eszközöket kifejezetten Triple Play alkalmazásokhoz fejlesztették" - mondta a magyar kereskedelmi központ vezetője, akihez egyben a most felálló további regionális Telsey irodák is tartoznak. A budapesti központ ((XXII., Honfoglalás 92.) máris megkezdte egy klasszikus viszonteladói hálózat kialakítását. A TVnet-tel közösen olyan terv megvalósításán is dolgoznak, amely egyedi termékek, pl. speciális igényű set-top-box készülékek gyártását célozza.