Ericsson: IMS a Vodafone cseh hálózatában

forrás Prim Online, 2007. szeptember 13. 10:06

Korábban aláírt megállapodás értelmében az Ericsson leszállította és telepítette IP Multimedia Subsystem (IMS, IP multimédia alrendszer) megoldását a Vodafone Cseh Köztársaságban kialakított hálózatába. Ezzel az ottani üzleti előfizetők számára megteremtette a fix-mobil konvergált szolgáltatások igénybevételének a lehetőségét.

Az Ericsson az IMS megoldás  rendszerintegrációjáért, valamint a projektmenedzsment, hálózattervezési és telepítési feladatok végrehajtásáért is felelős volt. Ismeretes, hogy a nemzetközi szabványokra épülő IMS technológia bővíthetősége magas fokú, amely megoldást biztosít a kapcsolatvezérlésre, valamint biztosítja a szolgáltatásminőséget, a hálózat- és szolgáltatásbiztonságot. Az IMS ezen kívül lehetővé teszi a hálózatüzemeltetők és szolgáltatók részére, hogy az új, jövedelemtermelő multimédiás szolgáltatásokat gyorsan és költséghatékonyan vezessék be.
 
Andreas Laukenmann, a Vodafone Business Solutions alelnöke szerint az IMS segítséget nyújt majd üzleti felhasználóknak szánt újabb  szolgáltatások bevezetésében, eltüntetve a mobil és a vezetékes világ közötti különbséget, miközben jelentős költségmegtakarításokat tesz lehetővé a megrendelők számára.
 
Roman Stupka, az Ericsson Czech Republic elnöke úgy értékeli, hogy fejlett IMS-megoldásuk új szolgáltatásokat és alkalmazásokat tesz majd lehetővé, valamint megrendelők számára elősegíti a fix-mobil konvergenciát.