Hatékonyabb erőforrás-kezelés a Novell új adatközpont-felügyeleti megoldásaival

forrás Prim Online, 2007. szeptember 14. 12:10

Elérhetőek a Novell adatközpont-felügyeleti megoldásainak legújabb verziói, amelyekkel az ügyfelek teljes mértékben kihasználhatják az adatközpontok fizikai és virtuális erőforrásait. Ez a verzió a moduláris felépítéssel még rugalmasabbá teszi a Novell ZENworks felügyeleti megoldást.

A moduláris megoldásokkal az adatközpont-erőforrások lefoglalását irányító motor a specializált felügyeleti alkotóelemektől elkülönített módon telepíthető és futtatható, többek között a virtuális gépeket felügyelő rendszerektől függetlenül is. Az új verzió lehetővé teszi a Xen virtualizációt futtató Novell SUSE Linux Enterprise teljes életciklus menedzsmentjét is. A fejlesztéseknek köszönhetően az ügyfelek kihasználhatják a virtualizálás előnyeit az adatközpontokban informatikai infrastruktúrájuk egyszerűsítése, a rendszer költségeinek és kockázatainak csökkentése mellett.

A Novell adatközpont-felügyeleti megoldásai többplatformos ITIL-alapú szolgáltatásokból állnak, amelyek az informatikai rendszerek felügyelete mellett az üzleti folyamatok irányítását is biztosítják. A ZENworks
Orchestrator e verziója még intuitívabb felhasználói felületet és könnyebben használható eszközöket tartalmaz, tovább bővítve ezzel az adatközpontok felügyeletét szolgáló alkalmazások körét. A rendszergazdák a virtuális gépek hatékonyabb felügyelete és kezelése érdekében a Xen Linux virtuális gépekről - amelyek továbbfejlesztett, teljes életciklusra kiterjedő felügyeleti képességgel rendelkeznek - rendszerképeket készíthetnek és helyezhetnek el az adattárházban.

Ez a verzió zökkenőmentes rendszerbevezetést tesz lehetővé, és biztosítja az ügyfelek és partnerek választási szabadságát abban, hogy mely felügyeleti eszközöket használják az adatközpontban. Ez úgy lehetséges, hogy a korábban csak csomagban működő ZENworks Orchestrator programot a rendszer leválasztja a felügyeleti csomagokról, például a ZENworks Virtual Machine Management eszközről.

A Novell ZENworks Orchestrator és a Novell ZENworks Virtual Machine Management világszerte elérhetők az ügyfelek számára.