Magyar nyelvű prezentációkészítő a Google-tól

forrás Prim Online, 2007. szeptember 18. 11:15

A Google új, prezentációkezelő eszközzel bővítette Google Alkalmazások néven ismert kommunikációs és együttműködést segítő programcsomagját, hogy ezzel is segítse a cégek, oktatási intézmények és egyéb szervezetek munkáját.

Az angol nyelven 2006. augusztusában, magyarul pedig mindössze két hete bemutatott Google Alkalmazások révén mind az egyéni felhasználók, mind az intézmények vagy cégek a saját domain-nevük alatt használhatják a Google kommunikációs és együttműködést támogató megoldásait, azaz a Gmail levelezőprogramot, a Google Dokumentumok szövegszerkesztőt és táblázatkezelőt, a saját kezdőoldalt, valamint a Google Calendar naptár- és a Google Talk csevegőprogramot (utóbbi két szolgáltatás jelenleg még angol nyelvű).

Az Alkalmazások csomag részeként a Google Dokumentumok eddig is kiválóan alkalmas volt szöveges dokumentumok és táblázatok böngészőben való elkészítésére és a másokkal való közös munkára, mától kezdve azonban előadások és prezentációk valós idejű szerkesztésére, tárolására és megosztására is képes.

“A Google Alkalmazások kiegészítése a Google Dokumentumok prezentációs eszközével, valamint más, a jövőben várható újdonságokkal jól mutatja, hogy milyen eltökélten és gyorsan dolgozunk azon, hogy minél jobb szolgáltatást nyújtsunk felhasználóinknak," mondta Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi képviselője. "Nagyon fontosnak tarjuk, hogy termékeink az egész világon érthetők és elérhetők legyenek, hiszen az internet-felhasználók 65%-a nem beszél angolul. Külön öröm számomra, hogy a Google prezentációkészítő eszköze magyar nyelven a világpremierrel egyszerre, a mai napon jelenik meg."
 
További információ a magyar nyelvű Google Alkalmazásokról:
http://www.google.com/a/?hl=hu