Magyar Telekom fenntarthatósági jelentés: szigorú és korszerű elvek szerint

forrás Prim Online, 2007. szeptember 19. 12:31

A legújabb, nemzetközi GRI G3 irányelveknek megfelelő Fenntarthatósági Jelentést adott ki a Magyar Telekom a 2006-os tevékenységeiről és eredményeiről. A jelentést környezetvédelmi szempontból limitált példányszámban nyomtatták ki, de elektronikus formában is hozzáférhető.

A Magyar Telekom immáron hat éve dokumentálja jelentésekben a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés érdekében tett erőfeszítéseit, eredményeit. A 2006-ban bevezetett GRI G3 (harmadik generációs nemzetközi jelentéskészítési irányelv) az egyik legszigorúbb és legkorszerűbb szempontrendszer, ami alapján a világ nagyvállalatai készítik fenntarthatósági jelentéseiket. Ennek az irányelvnek köszönhetően például könnyen összehasonlíthatóvá válnak a különböző cégek fenntarthatósági teljesítményei.A Magyar Telekom idén az elsők között készítette el ennek az új generációs irányelvnek megfelelő jelentését, melyet egy harmadik független fél is hitelesített.

A Magyar Telekom fenntarthatósági törekvéseit és eredményeit hagyományosan minden évben fórum keretében egyezteti több fontos társadalmi és szakmai szervezettel. Idén november 26-án fogadja e szervezetek képviselőit, hogy megbeszéljék többek között a kiadott jelentés részleteit, valamint az érdekelt felek elvárásait.

A jelentésből környezetvédelmi okokból mindössze 200-200 példány jelent meg nyomtatott formában (angol és magyar nyelven), természetesen azok is 100% újrahasznosított papíron. Az interneten azonban elektronikus formátumban mindenki számára elérhető, ezzel is népszerűsítve az infokommunikáció környezeti előnyeit. A fenntarthatosag@telekom.hu e-mail címen a jelentésben foglaltakkal kapcsolatos észrevételeket örömmel fogadják.