A Sun bemutatta a nyílt forráskódú Java EE 5 (GlassFish V2) alkalmazásszerver legújabb verzióját

forrás Prim Online, 2007. szeptember 22. 13:39

A Sun és a GlassFish közösség közösen bejelentette a GlassFish V2, azaz a nyílt forráskódú Java Platform Enterprise Edition (Java EE) 5 alkalmazásszerver legújabb verziójának, valamint ennek kereskedelmi célú és támogatott megfelelőjének, a Sun Java System Application Server 9.1-nek a megjelenését.

A GlassFish V2 megjelenése olyan új korszakot teremt, amikor az ügyfeleknek többé nem kell választaniuk a nyílt forráskódú programok és a nagyvállalati funkciók között. Az új verziót minden olyan fontos tulajdonsággal felvértezték, amely a méretezhető vagy kritikus fontosságú rendszerbevezetések során szükséges lehet. Főbb jellemzők:



A Sun csökkentette a Sun Java System Application Server licenc- és terméktámogatási költségét. A GlassFish V2 a Solaris, Linux, Windows és Mac OS X operációs rendszerekre tölthető le, vagyis az éles üzemhez készült alkalmazásszerver valamennyi főbb szoftverplatformon elérhető. További információk a Sun kereskedelmi forgalomban kapható hasonló termékéről, a Sun Java System Application Server 9.1-ről, többek között az új, költséghatékony, előfizetéses lehetőségekről.