USB CD-megsemmisítő

Genda Csongor Zoltán, 2007. szeptember 22. 16:45

Egy amerikai gyártó bemutatott egy USB-porton a számítógépre csatlakoztatható CD/DVD-megsemmisítőt, amellyel egyszerűen és gyorsan használhatatlanná lehet tenni egy diszket.

Mi legyen a régi CD-kkel DVD-kkel, amelyekre már nincs szükségünk? Nagy felelőtlenség volna csak úgy kidobni a lemezeket a szemétbe, mivel könnyen előfordulhat, hogy fontos személyes, esetleg céges információk is vannak azokon, tehát először mindenképpen gondoskodnunk kell arról, hogy illetéktelenek ne tudják leolvasni a korongokon lévő fájlokat. Megpróbálhatjuk saját kezünkkel széttörni a CD-ket, azonban ezáltal kitennénk magunkat a sérülés veszélyének, ezért inkább ajánlott egy professzionális, direkt erre a célra kifejlesztett eszközt használni. Egy ilyen eszköz az USB Powered CD Destroyer, amely mindössze öt másodperc alatt a digitális nirvánába küldi a lemezek tartalmát. A CD-megsemmisítő mély karcolásokat ejt a korongok felületén, így azok tartalmát többé nem lehet majd leolvasni.

A százezer optikai lemez megsemmísétésére alkalmas USB Powered CD Destroyer máris megtalálható néhány online shop kínálatában, az eszköz ára 29 dollár (5000 Ft).