Felkerült a netre a teljes Halo 3 játék

Milkovits Gábor, 2007. szeptember 22. 19:03

A GamesIndustry.biz beszámolója szerint valaki napokkal a hivatalos premier előtt feltöltötte a világhálóra a Halo 3 videójáték teljes verzióját, amely azóta számos fájlcserélő hálózaton is megjelent.

A Halo 3 minden idők legnagyobb marketingkampányával beharangozott videójátéka, ami nem véletlen, hiszen az első két epizód mindeddig felülmúlhatatlanul népszerűnek bizonyult, legalábbis a játékkonzolokon. A lövöldözős játék hivatalosan csak szeptember 25-én fog megjelenni, így az illegálisan terjesztett kópia forrása egyelőre ismeretlen. A héten az Argos nevű brit üzlet állítólag idő előtt megkezdte a termék árusítását, és habár hamarosan abba is hagyták, mégis lehetséges, hogy tőlük került ki az utóbb a netre fölrakott játék. Az illegálisan terjedő Halo3 egy mintegy 6 GB-os letöltés, amely a nem eredeti tartalmak lejátszására alkalmassá tett konzolokon futtatható.

A Microsoft Xbox 360 konzolokon egy exkluzív Halo 3 kiadás fut majd extrákkal, és a szoftverkonszern számos Halo 3 dizájn termékkel készül a szeptember 25-i premierre. Csak a játékprogram Xbox 360 verziójából 3 millió példány kelt el elővételben.