Munka közben is első a szex?

forrás Prim Online, 2007. szeptember 23. 10:24

A munkahelyi internetböngészés okozta károkra hívja fel a figyelmet a Panda Security. A felmérést elemezve kiderül: munka közben is előkelő helyen szerepel a szexoldalak látogatása. Az így kiesett munkaidő tetemes veszteségeket okoz.

– Minden cégvezető sejti, az alkalmazottak tudják, mégsincs róla elégszer szó – mondta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. – A munkahelyi, magáncélból folytatott internetezés komoly károkat okoz. A Panda Security ügyfeleinek adatait elemezve kiderül, hogy a leggyakrabban hírportálokat és vásárlással kapcsolatos oldalakat látogatnak az emberek, de a szexoldalak is előkelő helyen állnak.

A Panda tapasztalatait a Websense közelmúltban kiadott felmérése is alátámasztja. Az adatokból kiderül: sok cégvezető nem foglalkozik az így kiesett munkaidővel, pedig konkrét számokban kifejezve a veszteség meglehetősen komoly.

– Napi mindössze 10 perc magáncélú internetezéssel számolva, 168 órás munkahónapot és 300 ezer forintos bruttó átlagbért figyelembe véve, egy százfős cégnél havi 625 ezer forint a veszteség. Ez éves szinten 7,5 millió forint! Ráadásul az igazi biztonsági kockázat a már említett kétes tartalmú weboldalakban rejlik, hiszen a digitális károkozók nagy része innen érkezik a felhasználók gépére – ecsetelte Sándor Zsolt.