Átalakítja szervezeti struktúráját a Magyar Telekom

forrás Prim Online, 2007. szeptember 25. 17:05

A Magyar Telekom igazgatósága mai ülésén döntést hozott a társaság irányítási és szervezeti struktúrájának átalakításáról.

A Magyar Telekom ügyvezetése új irányítási struktúrát dolgozott ki, amely az egyes ügyfélszegmensek alapján határozza meg a csoport működési modelljét. A stratégiai célok elérése érdekében kialakított új irányítási struktúrát az igazgatóság jóváhagyásával 2008. január 1-jével vezetik be. A változások érintik az üzletágak szervezetét, tevékenységi körét és a felsővezetés tagjainak felelősségi területeit. A legfontosabb változások a következők:


A felsővezetői pozíciók száma nem változik, a csoport operatív irányításáért felelős ügyvezető bizottság ezután is 7 tagú marad (az elnök-vezérigazgató és 6 vezérigazgató-helyettes). A lakossági szolgáltatások üzletág vezetésével Winkler János vezérigazgató-helyettest (a mobilszolgáltatások üzletág jelenlegi vezetőjét), a vállalati szolgáltatások üzletág vezetésével Papp Istvánt, az új üzleti területek és üzletfejlesztési üzletág vezetésével pedig Simó György vezérigazgató-helyettest (a vezetékes szolgáltatások üzletág és a T-Online Magyarország jelenlegi vezetőjét) bízta meg az igazgatóság. A kibővült műszaki és informatikai irányítási terület vezetését továbbra is Maradi István látja el mint műszaki vezérigazgató-helyettes, míg a gazdasági, illetve humán erőforrás vezérigazgató-helyettesi posztot továbbra is Thilo Kusch és Somorjai Éva tölti be.