Linux-al csökkenti költségeit a BMW és a Siemens is

forrás Prim Online, 2007. szeptember 26. 14:48

A Microsoft és a Novell bejelentették, hogy a BMW és a Siemens is csatlakozott azokhoz a vállalatokhoz – többek között a Credit Suisse-hez és a HSBC-hez –, amelyek kihasználják a Novell és a Microsoft nemrégiben kötött együttműködésének előnyeit.

A két vállalat megállapodásának célja a Windows és a Linux rendszerek együttműködését javító megoldások fejlesztése, értékesítése és támogatása. Ez az új modell hatékony virtualizációs lehetőségeket kínál, valamint a Microsoft és a Novell termékeinek jobb együttműködése mellett a két vállalat ügyfeleinek a megfelelő termékekre vonatkozó szabadalmi védelmét is biztosítja. A két külön megállapodás keretében a Microsoft hároméves, kiemelt támogatást biztosító Novell SUSE Linux Enterprise Server előfizetési tanúsítványokat szállít mind a két vállalat számára. Ezek a megállapodások jól példázzák a Microsoft és a Novell folyamatos elkötelezettségét a költségcsökkentés, a hatékonyság növelése és a vegyes forráskódú rendszerek egyszerűsítése mellett.

A Siemens a megállapodásból származó előnyöket a Siemens Enterprise Communications ISEC részlegén használja. Ez a részleg felelős világszerte az ügyfélalkalmazások fejlesztéséért és felügyeletéért. Az ügyfelek környezeteiben már meglévő több aktuális és régebbi Linux-alkalmazás miatt a Siemensnek szüksége van a Windows és a Linux platformok kompatibilitására.

A megállapodás lehetővé teszi a BMW számára a két szállítóra épülő adatközponti stratégiájának megvalósítását, amely a vállalati számítástechnikai szolgáltatások mellett számos humánerőforrás-, marketing- és pénzügyi alkalmazást is támogat világszerte. A BMW ma már hatékonyabb és megbízhatóbb rendszerfelügyelettel rendelkezik, biztonságosan kipróbálhatja a jövőbeli virtualizációs technológiákat és a szellemi tulajdonjogok miatt sem kell aggódnia.