Egyeztetésen a digitális tábla beszerzésére kiírandó pályázat

MTI Sajtóadatbank, 2007. október 1. 09:46

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség társadalmi egyeztetésre bocsátotta a digitális tábla beszerzését segítő pályázati kiírást.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) "A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése  intézményi pályázatok" című kiírásban cél az iskolarendszerű oktatás informatika fejlesztése, az úgynevezett intelligens iskola létrehozása.

A társadalmi egyeztetésre bocsátott kiírásban szerepel, hogy az informatikai eszközök beszerzése során támogatható lesz a számítógépek, a Wifi hálózati elemek, az interaktív táblák, projektorok, kiszolgáló eszközök vásárlása.

A tervek szerint a pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 2007-2008. évre 24,2 milliárd forint.

További 15,8 milliárd forint várható a 2009-2013. között meghirdetésre kerülő Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) és a Regionális Fejlesztési Operatív Programok (ROP) kapcsolódó közoktatás-fejlesztési pályázataihoz igazodva, az ott megvalósuló fejlesztések támogatására.

A tervek szerint a pályázatok benyújtására a kiírás október végi, november eleji várható meghirdetésétől 2008. március 31-éig lesz lehetőség. Az észrevételeket október 15-én délig várja az ügynökség honlapján.

Társadalmi vitára bocsátották a TIOP "A felsőoktatási tevékenységek színvonalának emeléséhez szükséges infrastrukturális és informatikai fejlesztések támogatása" tervezett kiírást is.

A konstrukció általános célja a felsőoktatási intézmények oktatással, kutatással, vállalkozással kapcsolatos infrastruktúrájának fejlesztése.

A kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat október 8-án 12 óráig várják.

A kétfordulós eljárásban 2007-2008. évekre 49,7 milliárd forint keret áll majd rendelkezésre. Az első körben október 15. és november 26. között, a második körben 2008. február 29-éig várják a pályázatok - a társadalmi vitára bocsátott kiírás szerint.