A legjobb hazai online boltok kínálata a Kirakat.hu-n

forrás Prim Online, 2007. október 2. 10:20

A Sanoma Budapest Újmédia-divíziója Kirakat.hu webportáljával új vizekre evez: a hazai piacon egyedülálló módon megszűrt és folyamatosan ellenőrzött, minőségi szolgáltatást nyújtó üzletek termékeit kínálja. Az oldalon csak olyan termékek és boltok kaphatnak helyet, amelyek megbízhatóak, valamint megfelelő garanciális és  vevőszolgálati háttérrel rendelkeznek. A portál indulását egy fogyasztói érdekvédelmi microsite előzte meg, amely egy tudatosabb vásárlói magatartás kialakulását támogatta.

A Kirakat.hu elsősorban azoknak a fogyasztóknak nyújt segítséget, akik vásárlásaik előtt szeretnek tájékozódni a legjobb megoldás megtalálása érdekében. Az oldal azokat is megszólítja, akik bizonytalanok abban, hogy igényeiknek melyik termék a legmegfelelőbb, esetleg elvesznek a szakzsargonok és rövidítések tengerében, vagy egyszerűen szkeptikusak a vásárlás online formáját illetően. Az oldal számos tanácsot és ötletet ad az internetes vásárlással kapcsolatban, bemutatja annak előnyeit és felhívja a figyelmet annak esetleges veszélyeire.

A vásárlói jogokkal és a vásárlási folyamattal kapcsolatos tájékoztatás és tanácsadás mellett a Kirakat.hu számára fontos, hogy segítsen a fogyasztóknak eligazodni a hatalmas piaci kínálatban, ezért megbízható, ellenőrzött adatok közlésével járul hozzá a vásárlások megtervezéséhez és lebonyolításához.  A hazai piacon egyedülálló módon, mistery shopperek által egy 100 pontos minősítő lista alapján szigorúan előszűrt és időről-időre újra ellenőrzött üzletek és termékek kerülhetnek csak be a „Kirakatba”. A portálon a különböző árucsoportokba tartozó termékek árait és tulajdonságait, valamint az azokat árusító boltokat összehasonlításban is vizsgálhatják a felhasználók, és így választhatják ki a számukra legmegfelelőbb piaci ajánlatot.

A keresésen és különféle összehasonlításokon túl a portál látogatóinak arra is van lehetőségük, hogy a site értékelő rendszerén keresztül moderált formában osszák meg a boltokkal, valamint a forgalmazott termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatos véleményüket, tapasztalataikat. A szöveges és számszerű értékeléseken keresztül a boltok és árukínálatuk iránt érdeklődők nemcsak a site-ot szerkesztő szakértőktől, hanem a használóitól is értékes információkra tehetnek szert.

A Kirakat.hu portál elődjeként 2007 augusztusában indított microsite-on (http://tippek.kirakat.hu) továbbra is folyamatosan elérhetőek a praktikus vásárlási tippek és jogi tanácsok, valamint a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos hírek, amelyeken keresztül a site szerepet vállal egy új, tudatosabb vásárlói magatartás kialakításában.