Beindult a bürokráciacsökkentő program honlapja

MTI Sajtóadatbank, 2007. október 3. 09:08

Megkezdte működését a www.burostop.hu internetes honlap, ahol egy helyen találhatóak meg a kormány bürokráciacsökkentő, ügyintézést egyszerűsítő programjával kapcsolatos jogszabályok, tanulmányok és szakértői javaslatok - tájékoztatta Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI-t.

A honlapon bárki megfogalmazhat konkrét javaslatokat azzal kapcsolatban, miként lehetne gyorsabbá, hatékonyabbá és ügyfélközpontúbbá tenni az ügyintézést Magyarországon. A szóvivő emlékeztetett arra, hogy a kormány nyáron indította el a bürokráciacsökkentő programot, amelynek segítségével 2008-ra az egyötödére, 2013-ra pedig a felére akarják csökkenteni az adminisztratív terheket, és ezzel megteremteni a minőségi jogalkotás feltételeit. A 2008 végéig tartó program célja, hogy megszűnjenek a felesleges jogi előírások és eljárások, az ügyintézés pedig a mainál egyszerűbbé és gyorsabbá váljon.

Daróczi Dávid elmondta, hogy a kormány a legoptimálisabb megoldások érdekében hasznosítani kívánja az állampolgárok észrevételeit. Ezért arra ösztönzik a honlapra látogatókat, hogy írják meg tapasztalataikat és véleményüket, mind a folyamatosan beérkező szakértői anyagokról, mind pedig a változtatásra megérett mindennapi gyakorlatról.

A Bürostop honlapon jelenleg a születéssel, a házasságkötéssel, az anyakönyvezéssel, a gépjármű-ügyintézéssel, az ÁNTSZ eljárásaival, valamint a telepengedélyezéssel kapcsolatos, folyamatosan beérkező szakértői koncepciók olvashatóak.