Testzsírt és szájszagot ellenőrző mobil

Genda Csongor Zoltán, 2007. október 3. 21:32

A japán DoCoMo egy különleges mobiltelefont mutatott be, amely alkalmas a testben felgyűlt zsiradék mérésére, sőt még leheletünket is ellenőrzi.

A legnagyobb japán mobilszolgáltató a CEATEC elektronikai kiállításon tárta a közönség elé wellness-mobilját, amelyet a szinte már általánosnak nevezhető kalória- és lépésszámlálón kívül felvérteztek még egy a testzsír mérésére alkalmas szenzorral is. A majdani felhasználóknak csupán annyit kell tenniük, hogy mindkét kezükkel megfogják a készüléket, amely egy rövid számítási művelet után kimutatja a százalékos értéket, amit természetesen egy rövid magyarázat is követ, hogy a tesztelést végző személyek megértsék a kapott adatokat. A mobil képességei azonban ennyiben nem merülnek ki, ugyanis ott van még a beépített lehelet-ellenőrző is, amely egy erőteljes kilégzésből meg tudja állapítani, hogy vajon a készülék tulajdonosának van-e kellemetlen szájszaga. A DoCoMo szerint a wellness-mobil segítségével a felhasználók jobban tudnak majd ügyelni egészségi állapotukra.

A távközlési vállalat képviselői azt nem közölték, hogy mikor kezdik meg az új készülék forgalmazását, és annak árára vonatkozó információval sem szolgáltak.