A mobiltelefont is védik a McAfee 2008-as biztonsági megoldásai

forrás Prim Online, 2007. október 4. 18:33

A McAfee 2008-as biztonsági megoldásai „három az egyben” védelmet biztosítanak a felhasználó személyi számítógépe, webes tevékenysége és mobiltelefonja számára.

A különféle fenyegetések – vírusok, férgek, kémprogramok, adathalászat, spamek és trójaiak – mára már valós veszélyt jelentenek a mobilkészülékekre és mobilhálózatokra nézve is. A rosszindulatú programok által fertőzött telefonok felmondhatják a szolgálatot, az előfizető jelentős pénzveszteséget tapasztalhat a számlájával kapcsolatos visszaélések következtében, fertőzést kaphat a készülék, valamint veszélybe kerülhetnek, törlődhetnek, vagy nyilvánosságra kerülhetnek a felhasználó fájljai, képei és egyéb adatai.

Ehhez a problémához járul hozzá az a tény is, hogy a felhasználók többsége nincs tudatában a mobilfenyegetéseknek, valamint hogy a védelem általában nincs beépítve a mobilkészülékekbe. Mivel a McAfee folyamatosan együtt dolgozik a mobilszolgáltatókkal és a telefonkészülék-gyártókkal, hogy biztonsági programokat építsenek be a telefonokba, a felhasználók egy extra védelmi szinthez juthatnak a McAfee Internet Security Suite, valamint a McAfee Total Protection megvásárlásával, amelyek egyaránt tartalmazzák a VirusScan Mobile programot, minden további költség nélkül.

Ez az ajánlat kezdetben a Microsoft Windows Mobile eszközökkel lesz kompatibilis, és október végétől lesz elérhető. A termék piacra kerülését követően a felhasználók a www.mcafee.com weboldalon ellenőrizhetik le, hogy a program kompatibilis-e mobilkészülékükkel. A feltételeket és kikötéseket szintén ott találhatják meg.

A szoftverek 2008-as kiadásában a McAfee továbbfejlesztett egy sor technológiáját, amelyek figyelmeztetik a felhasználót az adathalászattal, hackertevékenységgel és identitáslopással kapcsolatban:


A fent bemutatott továbbfejlesztett védelmen túl a McAfee 2008 tartalmaz egy lopakodó módban üzemelő (Stealth Mode) tűzfalat is, amely révén a felhasználó az internethez csatlakozó, számítógépe láthatatlan marad a hackerek előtt. A Stealth Mode először 2007-ben kerül be a McAfee szoftverébe.

A McAfee biztonsági programjainak új generációja három különböző csomagban áll rendelkezésre, ezek a McAfee Total Protection, a McAfee Internet Security Suite és a McAfee VirusScan Plus.

A McAfee Total Protection a piacon található legátfogóbb biztonsági termék, amely egyetlen csomagban tartalmazza a McAfee valamennyi védelmi lehetőségeit. Valós idejű védelmet kínál a vírusokkal, kémprogramokkal és hackerekkel szemben, valamint magában foglalja a McAfee SiteAdvisor javított riasztási védelmét is. A következő technológiák találhatóak meg benne:


Ezen felül védelmet nyújt az online identitáslopással szemben is, anti-spam védelmet és szülői ellenőrző opciót kínál, amellyel a szülők egyénre szabott idő- és tartalmi korlátokat állíthatnak be minden egyes gyermekük számára, és amely magában foglal egy hatásos képelemző eszközt is, amely megakadályozza, hogy a gyerek nem megfelelő képeket nézhessen meg.

A fentebb felsorolt opciókon túl a McAfee Total Protection olyan hatékony biztonsági lehetőségeket is kínál, mint a Link Center, amely a népszerű e-mailező és azonnali üzenetküldő alkalmazásokra mutató linkeket vizsgálja, valamint a Protected Mode, amely jelszó hiányában leblokkolja a „vörös” és „sárga” besorolású, veszélyes oldalakhoz való hozzáférést.

A McAfee Total Protection mindezeken túl rendelkezik olyan opciókkal is, mint például az Easy Network, amely megkönnyíti a felhasználó számára az otthoni hálózatok kialakítását és kezelését, valamint a nyomtatók és fájlok megosztását. A csomag tartalmazza a Network Managert is, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy megvizsgálja az otthoni hálózatra kapcsolt egyéb számítógépek biztonsági státuszát, valamint a biztonsági problémák javítását egyetlen egérkattintással. Magában foglal emellett egy backup-opciót is, amely képes megvédeni, illetve egy külső merevlemezről, írható CD-ről vagy DVD-ről visszaállítani a fájlokat, fényképeket és fontos dokumentumokat.

A McAfee Internet Security Suite a fentiek közül a Link Checkert, a Protected Mode-ot és az Easy Networköt kivéve valamennyi védelmi modult tartalmazza.

A McAfee VirusScan Plus a McAfee belépőszintű csomagja, amely a vírusirtó, a kémprogramok elleni védelem, a kétirányú tűzfal és az adathalászat elleni eszköz mellett a McAfee SystemGuardot, a Rootkit szkennelési funkciót, valamint a Script Scannert és a Shreddert is tartalmazza.

A McAfee valamennyi csomagja tartalmaz egy rendszerkarbantartó funkciót is, amely segíti a felhasználót a számítógépének rendben tartásában, valamint a McAfee „biztonság, mint szolgáltatás” modelljét.