Újabb ügyfél választotta a Novell ZENworks Asset Management megoldását

forrás Prim Online, 2007. október 5. 13:46

A világszerte több mint 100 telephelyen 10 000 alkalmazottat foglalkoztató piacvezető vállalat, a JohnsonDiversey a Novell megoldásait választotta tárgyi eszközeinek, hálózati hozzáféréseinek és adatainak biztonságos kezeléséhez és felügyeletéhez. A JohnsonDiversey a Novell megoldásaival a tárgyi eszközök és a felhasználói személyazonosságok központi kezelése mellett a felügyeleti költségek csökkentését és a szabályozásoknak való megfelelést is megvalósítja. Az informatikai költségek csökkentése érdekében vált szükségessé a központosított munkaállomás-felügyelet. A 3,3 milliárd dolláros éves árbevétellel rendelkező vállalat több mint 140 országban van jelen, ezért konzisztens személyazonosság-kezelési megoldásra is szüksége volt a világ több pontján dolgozó alkalmazottainak összefogásához.

A JohnsonDiversey a világ egyik vezető szállítója az intézményi és ipari piacra szánt tisztítási és higiéniás megoldásoknak, ügyfelei a vendéglátás, az étkeztetés, a kiskereskedelem, az egészségügy, az élelmiszeripar, valamint az épülettisztítás területén tevékenykednek. A globális kereskedelmi hálózattal rendelkező JohnsonDiversey korábban számos különálló felhasználói adatbázist tartalmazó alkalmazást futtatott, így az informatikai személyzetnek nehéz volt biztosítania az adatok pontosságát és a felhasználói azonosítók kiosztását. A vállalat számos telephelyén nem rendelkezik informatikai személyzettel, akik elvégeznék az alkalmazások kiosztását és a munkaállomások rendszeres karbantartását, ezért a vállalatnak eddig CD-ket kellett küldenie minden irodába, és helyi informatikai alvállalkozókkal kellett megoldania az egyes munkaállomások kezelését. Ez magas felügyeleti költségeket okozott.

A JohnsonDiversey a Novell ZENworks segítségével biztosítja, hogy a különböző alkalmazások és azok frissítései hetek, illetve hónapok helyett csupán napok alatt, központi módon jussanak el az alkalmazottakhoz. A ZENworks használata a korábbinál magasabb szintű biztonságot kínál a vállalat számára, mivel minden eddiginél gyorsabban biztosítja a kulcsfontosságú Microsoft Windows-frissítésekhez való hozzáférést. A vállalat központosított informatikai támogatása a Novell ZENworks távoli felügyeleti szolgáltatásainak segítségével szinte azonnal megoldja a felhasználók műszaki problémait azok helyétől függetlenül. A ZENworks Asset Management segítségével pedig nyomon követhetők és hatékonyabban felügyelhetők a vállalat munkaállomásai.