Kiváló magyar elméket is vár az IBM zürichi kutatólaboratóriuma

forrás Prim Online, 2007. október 6. 11:53

Az IBM kutatói részlege kitárja kapuit közép- és kelet-európai diákok előtt. Matthias Kaiserswerth, az IBM zürichi kutatólaboratóriumának igazgatója a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen bejelentette a “kiváló elmék (Great Minds)” kezdeményezés elindítását, amelynek célja, hogy támogassa az informatika területén kivételes tehetségű, szakképzett hallgatókat, akik számára határozott idejű gyakornoki helyeket biztosít az IBM zürichi kutatólaboratóriumában.

A program minden nappali tagozatos egyetemi szintű számítástechnikai képzésben részt vevő közép-kelet-európai hallgató részére nyitva áll, beleértve a Cseh Köztársaságot, Lengyelországot, Magyarországot, Oroszországot, Romániát és Ukrajnát. A hallgatókat a karnak kell jelölnie és egy szakértőkből álló bizottság dönt a beérkezett pályázatokról. Az IBM különösen ösztönzi a női hallgatók részvételét a programban. A legjobb 3 hallgató meghívást kap a zürichi laboratórium nyári gyakorlatára, s a program fedezi az utazás és szállás költségét, továbbá gyakornoki fizetést biztosít.
 
A “Great Minds” kezdeményezésről bővebben - részletesen tartalmazza a hallgatók és a jelölő karok számára fontos tudnivalókat.