Mindent lehet a neten! Legfőképpen pénzt keresni!

forrás Prim Online, 2007. október 7. 13:34

Lezárult az Internet Hungary 2007 konferencia keretében meghirdetett Magyarországon eddig nem alkalmazott, de működő internetes üzleti modellek pályázata. A "nyereségvágyból elkövetett online tevékenységek" prezentációi mellett 20 előadás, 10 fórum és több workshop várja a digitális jövő iránt érdeklődőket Tihanyban 2007. október 16-17-én. A konferencián szó lesz többek között a web2 magyarországi helyzetéről, illetve egy külön alkonferencia, a Mobil Hungary foglalkozik a rohamosan terjedő mobilinternettel.

Öt pályamű versenyezhet a Magyarországon eddig nem alkalmazott, de működő internetes üzleti modellek pályázaton, a pályaművek címe szerint: E-Aerobic- edzés online; Kvíz közösségi alapon; Reklámzaj.hu; nemecsek.hu és a Tervbörze. A szervezők olyan üzleti és/vagy kereskedelmi site-okat, internetes alkalmazásokat keresnek, amelyek eredeti ötletet tartalmaznak vagy valahol a nagyvilágban már léteznek - sőt: vélhetően nyereséget is hoznak -, de Magyarországon még nem jelentek meg. Az október 16-i versenyen egy-egy ilyen site-ot, szolgáltatást kell röviden bemutatniuk a döntőbe jutottaknak, kitérve a magyarországi piaci bevezetés lehetőségére is.

Vélhetően nagy érdeklődés fogja kísérni a web2-s eszközökről, szolgáltatásokról szóló előadásokat, melyek mind a két napon szóba kerülnek: 16-án az ügynökségek, míg 17-én a felhasználók szempontjából vitatják meg a jelenséget a résztvevők.

Az internet mellett komoly szerepet kapnak a mobilkommunikációhoz kapcsolódó témák is, mint például a sávszélesség-robbanás, illetve mivel töltsük fel a sávszélességet?

A 2007-es Internet Hungary konferencia részleteiről és programjáról többet olvashat a www.mediahungaria.hu weboldalon.