Ismét a Magyar Telekom a legjobb a hazai cégek elszámoltathatósági rangsorában

forrás Prim Online, 2007. október 15. 09:57

Ismét a Magyar Telekomé lett az első helyezet a legnagyobb hazai vállalatok elszámoltathatóságát vizsgáló rangsorban. A rangsort nemzetközi módszertan alapján a Braun & Partners Network CSR stratégiai és kommunikációs tanácsadó cég készítette el, immár másodszor. A lista tavaly jelent meg először, és akkor is a Magyar Telekomé volt a legjobb eredmény.

Október 13-án, a Figyelő Top 200 kiadványban jelent meg a legnagyobb hazai vállalatokat értékelő Accountability Rating Hungary (ARH) előzetes listája. A rangsort először tavaly állították össze, és akkor is a Magyar Telekom lett a legjobb. Az Accountability Rating Hungary (ARH) azt méri fel, hogy a legjelentősebb magyar vállalatok – nyilvánosan, a vállalatok érintettjei számára elérhető információk alapján – mennyire tartják fontosnak társadalmi, gazdasági és környezeti kihívásaik hatékony kezelését, hogyan építik be ezeket a szempontokat üzleti stratégiájukba, vállalatirányításukba, és milyen mértékben vonják be érintettjeiket a döntési folyamatokba. Az értékelésben részt vevő vállalatok idén aktívabban segítették az értékelők munkáját, valamint jelentősen több dokumentumot hoztak nyilvánosságra.

Az Accountability Rating a vállalatokat hat terület alapján értékeli: stratégia (20%), vállalatirányítás (15%), teljesítménymenedzsment (15%), érintettek bevonása (20%), nyilvános közzététel (15%), tanúsítás/hitelesítés (15%).  Az ARH 2007 lista első helyezettje ismét a Magyar Telekom lett, 52 százalékos teljesítménnyel, ami kiemelkedően magas a vállalatok átlagos – 14 százalékos - teljesítményéhez képest. 30 százalék feletti teljesítményt csupán öt cég ért el, amelyek messze felülmúlják a magyar átlagot. 

Részletes információk