Olcsó noteszgépet dob piacra az Asus

Genda Csongor Zoltán, 2007. október 17. 07:40

Az Asus most kezdi meg szuperolcsó laptopjának szállítását, és hamarosan az európai üzletek polcain is megtalálható lesz majd a kis pénztárcával rendelkező vásárlóknak szánt mininotesz.

Az Asus az Eee sorozat négy tagját mutatta be Tajvanban, melyeket inkább diákoknak és a számítógéppel most ismerkedő személyeknek ajánlanak. Az alig 1 kg-s notebookok Linux operációs rendszerrel érkeznek, azonban a Windows XP-t is elbírják. A laptopokban egy Intel Celeron M (feltehetőleg 900 MHz-s órajelű) lapka dolgozik, a 7"-es kijelző felbontása pedig 800x480 pixel. A gépekben modelltől függően 2, 4, illetve 8 GB-s flash háttértár és 256 MB- GB DDR2 memória kap helyet. A gyári adatlap szerint a kétféle akkumulátortípus közül az egyik közel 3, a másik pedig 3,5 órán keresztül képes üzemeltetni az eszközt. Az alapfelszereltséghez tartozik a 3 USB-port, a WLAN (802.11b/g), egy kártyaolvasó, és egyes modellekben lesz még egy 0,3 megapixel felbontású webkamera is.

Az eredeti tervek szerint Európában november legvégén kerülnek forgalomba az Asus Eee noteszgépei. Korábbi információk szerint a mininoteszek ára 200-370 dollár (35-65 ezer Ft) között fog alakulni az Egyesült Államokban.