Skype szolgáltatás közvetlenül a MySpace-en

Milkovits Gábor, 2007. október 18. 07:01

A Skype és a MySpace bejelentették, hogy hamarosan a közösségi oldalról közvetlenül elérhető lesz az internetes telefonos szolgáltatás.

A dolog technikailag úgy fog kinézni, hogy a MySpace-felhasználók elhelyezhetnek majd profiljukon egy „Skype-gombot”, amelyre rákattintva a többiek azonnal fel is hívhatják őket. A szolgáltatás novemberben indul, és a csak az interneten bonyolított hívások ingyenesek lesznek, míg a vezetékes és mobiltelefonokra irányulók valószínűleg a jelenlegihez hasonló fizetős konstrukcióban működnek majd. Azok, akik csak a külön listán szereplő barátaik és ismerőseik számára szeretnék kiadni Skype-elérhetőségüket, természetesen titkosíthatják azt. A Skype a MySpace azonnali üzenetküldő szolgáltatásának része lesz, amelyet eddig mintegy 25 millióan telepítettek számítógépükre. A pénzbe kerülő plusz telefonos szolgáltatások bevételein a Skype és a MySpace megosztozik majd.

Ettől független hír, hogy a MySpace és a Sony megállapodást kötött arról, hogy a közösségi oldal felhasználói közölhetik a portálon a Sony BMG Music Enertainment istállójába tartozó zenei előadók klipjeit és zeneszámait. Ez azért fontos, mert korábban több lemezkiadó támadta, sőt be is perelte a közösségi oldalakat azért, mert felhasználóik jogdíjfizetés nélkül osztottak meg egymással tartalmakat. Amit Kapur, a MySpace alelnöke ugyanakkor a sajtónak nyilatkozva kiemelte, hogy portáljuk mindig is kiemelt promóciós lehetőséget biztosított a zenészek számára.