Firefox 3: más interfész minden operációs rendszerhez

Genda Csongor Zoltán, 2007. október 19. 18:05

A Mozilla bejelentette, hogy a Firefox 3-ast felruházzák egy olyan új képességgel, melynek köszönhetően minden egyes operációs rendszeren másképp fog kinézni.

Az alapítvány munkatársai gőzerővel dolgoznak a tűzróka következő verzióján, melybe a számos új opción kívül egy az interfészt szabályozó funkció is belekerül majd. Alex Faaborg Firefox-fejlesztő blogjában adta hírül, hogy az új böngésző már igazodni fog a mindenkori operációs rendszerhez, így például teljesen másképpen fog kinézni egy XP-n, mint Linuxon vagy Vistán. A Mozilla tervei szerint a Firefox 3 optikailag már igazodni fog az aktuális vizuális környezethez, így pedig sokkalta felhasználóbarátabbnak fog tűnni. "A windowsos integrációt jobban meg akarjuk oldani, mint ahogyan azt a Microsoft tette az Explorerrel, ám Mac OS X alatt is esztétikusabb lesz majd a Firefox, mint a Safari" - jegyezte meg szerényen Faaborg.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogyan oldja majd meg a Mozilla a két linuxos grafikus felület (KDE, Gnome) támogatását, azonban ez minden bizonnyal nem fog gondot jelenteni a böngésző fejlesztői számára.