Samsung mobiltelefon 5MP kamerával és 3x-os optikai zoomal

Takács Zsolt, 2007. október 22. 14:09

A Samsung piacra dobta 5 megapixeles és 3x-os optikai zoommal rendelkező kamerás telefonját.

A G800-ban megtalálhatók olyan, még a korszerű digitális fényképezőgépeknél is újnak számító lehetőségek, mint az arcfelismerés vagy a széles dinamika tartomány (WDR). A közeli felvételeket és kivételes részletességű fotókat lehetővé tevő 3x-os optikai zoommal és Xenon vakuval ellátott G800 olyan fejlett funkciókkal is rendelkezik,  mint a panorámakép, a sorozatkép vagy a makrófelvétel.

A G800 nemcsak elkészíti a képeket, hanem igen egyszerűen biztosítja a képek és videofelvételek megosztását is. Sőt, a G800 profi képszerkesztő funkciókkal is el van látva, hogy filmjeinket könnyen vághassuk, beilleszthessük és szerkeszthessük. A mobil blogging funkció segítségével nagyon egyszerűen feltölthetjük kedvenc felhasználói tartalmainkat (UCC), a HSDPA-támogatás pedig azt is jelenti, hogy fotóinkat és videóinkat igen gyorsan eljuttathatjuk másoknak is.

A G800 kamerája új grafikus kezelőfelülettel (GUI) van ellátva, amely intuitív és egyszerűen használható, hogy a telefon kamerafunkciójának használatakor a felhasználó ugyanazt a menürendszert találja meg, mint  egy digitális fényképezőgépnél. A kijelző (OSD) fekvő előnézetben különféle kamerajellemzőket jelenít meg.

Az elegáns G800 kamerás telefon egyik oldala áramvonalas digitális fényképezőgép, a másik oldala pedig divatos mobiltelefon. A G800 a multimédiás lehetőségek tárháza ellenére is kifinomult designnal dicsekedhet. Formatervezése fényképezésnél kétkezes használatot tesz lehetővé. A nagy, 6 cm-es QVGA LCD a széles kijelzőjével biztosítja, hogy a felhasználó ugyanúgy használja a képernyőt, mint a digitális fényképezőgépeknél. A 3x-os optikai zoom belső zoom, amelynél a lencse nem nyúlik a telefon burkolatán kívülre.

A Samsung G800 novembertől lesz kapható az európai országokban.