A Vodafone támogatja a magyar vízilabda sportot

Kovács Attila, 2007. október 25. 16:34

A mai napon a Vodafone Magyarország és a Magyar Vízilabda Szövetség támogatási szerződést írt alá, amelynek értelmében a Vodafone segíti az utánpótlás-nevelést, illetve a magyar férfi és női vízilabda-válogatott felkészülését a jövő évi pekingi olimpiára.

A világ vezető mobilkommunikációs szolgáltatójának magyar leányvállalata névadó szponzora lesz a férfi Magyar Kupának, a februárban négy nemzeti válogatott részvételével megrendezendő női nemzetközi tornának, és a Sulipóló-sorozatnak. A Vodafone az ország sikersportágát támogatva szeretné tovább javítani az ország imázsát, illetve fontosnak tartja a fiatal tehetségek felkutatását, és a vízilabda sport népszerűsítését.

Beck György elmondta: a Vodafone kiemelten kezeli a hazai sport ügyét, ennek keretében elkötelezte magát a magyar vízilabda támogatása mellett. A cég világszínvonalú minőséget kínál ügyfeleinek, ezért esett a választása arra a sportágra, amelyben a magyarok is folyamatosan a világ élmezőnyében szerepelnek. Hozzátette: a sport olyan értékeket közvetít, amelyek a Vodafone számára is meghatározóak. Ilyenek a csapatszellem, az ellenfél tisztelete, a mindenkori felkészültség fontossága, a győzni akarás és a fair play. „A Vodafone komoly üzleti célokat tűzött ki maga elé, ezért adja magát a párhuzam a pekingi olimpiára készülő magyar vízilabda-válogatottakkal.”

A sajtótájékoztatón részt vett Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki szerint: „A  teljesítménykényszer köti össze a sportot és az üzleti életet. Örülünk, hogy a Vodafone-nal olyan támogató állt a magyar vízilabda mögé, amelynek nevét világszerte a sportbeli sikerekkel kötik össze.”
 
„A magyar vízilabda válogatott címvédőként utazik a 2008. évi pekingi olimpiára, Pekingből is aranyéremmel szeretnénk hazatérni. Bízunk abban, hogy a Vodafone, egy sikeres vállalat támogatása további sikerek ösztönzője lesz majd.” – jelentette ki a tájékoztatón Kemény Dénes, a magyar vízilabda válogatott szövetségi kapitánya.

A Vodafone szándékai szerint hosszú távú szerepet vállal a vízilabdasportban a most aláírt szerződéssel. A szövetség mellett a Vodafone Magyarország egyéni szponzori szerződéssel, kiemelten támogatja Kásás Tamást, a magyar vízilabdasport emblematikus figuráját, a nemzeti válogatott kiváló játékosát.