Az Acer a Gateway felvásárlásával a PC piac 3. legnagyobb gyártója

Mészáros Péter, 2007. október 25. 16:55

Nagy sikerrel zárta a 2007-es év harmadik negyedévét az Acer, 8,1 százalékos részesedésével visszafoglalva harmadik helyét a globális PC piacon. Ezzel párhuzamosan jelentette be a cég, hogy felvásárolta a Gateway Inc.-t.

A Gartner elemző cég adatai szerint a világ számítógép piaca 14,4 százalékos éves növekedést mutat. Leginkább az ázsiai/csendes-óceáni és az EMEA térség volt élénk, 23,4 százalékos, illetve 16,4 százalékos eredményekkel. Ezen adatok alapján az Acer a leggyorsabban növekvő gyártó.
Július és szeptember között kiemelkedően magas, 58 százalékos növekedési ütemet produkált, ami négyszerese a piac általános növekedésének. Ez a kiváló eredmény – ami egyedülálló a PC piacon – lehetővé tette, hogy az Acer a harmadik helyre kerüljön a gyártók között.
A Gartner, az Acer nemrég lezáruló akvizíciójával kapcsolatban hozzátette: az Acer stratégiája lehetővé teszi, hogy az elkövetkező hónapokban is fenntartsa előnyét közvetlen vetélytársaival szemben. „Számunkra nem meglepőek ezek az eredmények. A törekvés az egyedi és funkcionális dizájnra, az új technológiák bemutatása és az ezekkel szorosan összefüggő üzleti modellünk meglendítették az értékesítést azokon a területeken ahol vezető szerepünk megerősödött.” – mondta el Gianfranco Lanci, az Acer Inc. elnöke. „Hála a Gatewayel kötött együttműködésnek, 2008-ban még kedvezőbb eredményeket fogunk elérni és egy teljesebb megoldás-portfóliót kínálhatunk felhasználóinknak.” – tette hozzá.
Ezzel párhuzamosan tette meg a cég hivatalos bejelentését a Gateway Inc. felvásárlásáról. Az Acer közvetett módon, 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalatán keresztül sikeresen fuzionált a Gateway Inc.-vel.