Sony - prognózis felemelése

MTI Sajtóadatbank, 2007. október 26. 08:42

A japán elektronikai társaság működési eredményét 90,47 milliárd jenre (793 millió dollár) növelte a harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 20,83 milliárd jenes veszteséggel szemben. Tavaly a Sony eredményét terhelték a számítógépek akkumulátorainak visszahívási költségei.

Július és szeptember között viszont erősen bővültek a digitális kamerák, filmfelvevők eladásai, ezek ellensúlyozták a videójáték (Playstation 3) értékesítésének gondjait. A Sony a várakozások feletti mértékben emelte fel az üzleti év egészére szóló előrejelzését. A jövő márciusában záruló 2008-as pénzügyi évben a működési eredményt 450 milliárd jenre prognosztizálja, a korábbi 440 milliárd jenről. A szakértők 431,5 milliárd jenes működési eredményt várnak. Amennyiben a vállalat a célját teljesíti, úgy működési eredménye az egy évvel ezelőtti hatszorosát éri majd el.

A társaság részvényei az idén 1,6 százalékkal javultak, szemben a tokiói tőzsde elektronikai berendezések (IELEC) indexének 6,5 százalékos visszaesésével.