Új 12 színes nyomtatási megoldások a grafikai piacnak a Canon-tól

Mészáros Péter, 2007. október 26. 10:45

Az imagePROGRAF termékcsalád két új tagjának bevezetésével teljessé vált a Canon 12-színű nyomtatóinak választéka. A Canon a nagy formátumú nyomtatók piacán a jelenlegi 11 százalékos részesedésének további növekedését várja a termékcsalád két új, 17 és 24 hüvelykes változatától.

A Canon a díjnyertes imagePROGRAF 5000 sikereire alapozva bejelentette nagy formátumú nyomtató termékcsaládjának legújabb tagjait, a 17 hüvelykes imagePROGRAF 5100 (iPF5100) és a 24 hüvelykes imagePROGRAF 6100 (iPF6100) termékeket. A Magyarországon is kapható új készülékek teljessé teszik a Canon 17 hüvelyktől egészen 60 hüvelykig terjedő nagy formátumú nyomtatóinak választékát. A Canon a szegmensben – folyamatos növekedés mellett – jelenleg 11 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, miközben a technológiai újítások, valamint az új berendezések fejlesztésével a vállalat újabb bizonyítékát adja a grafikai piac iránti elhivatottságának.

„A grafikai piac számára alapvető követelmény a színvisszaadás és a színek pontossága, ez volt az egyik legfontosabb szempont a Canon számára az imagePROGRAF termékcsalád két új tagjának tervezésekor. A készülékek fejlesztése során figyelembe vettünk minden lehetséges funkciót és használati módot, ügyelve a nagy sebességre, a széles körű funkcióválasztékra és a kiemelkedő nyomtatási minőségre” – mondta Lakos László, a Canon Hungária Kft. professzionális területekért felelős marketingspecialistája.

„A Canon új generációs színkezelési technológiája, a Kyuanos a környezeti megvilágítás figyelembe vételével korrigálja a színeket, így minimalizálja a poszterek eltérő megvilágítási módja miatti színeltérést. A második generációs LUCIA pigment alapú tintákkal pedig olyan színvilág tárul elénk, amit eddig csak monitorokon láthattunk” – tette hozzá Lakos László.

A Canon iPF5100 és iPF6100 modellek a legmodernebb technológiáknak köszönhetően kiváló minőségű nyomtatást biztosítanak nagy sebesség mellett. Az újgenerációs, 12-színű LUCIA tintarendszer a piros, zöld, kék, valamint két új szürkeárnyalattal széles színválasztékot biztosít, amelyet a tiszta színegyensúly és a folyamatos átmenetek még tovább hangsúlyoznak. Az új modellek négy új tintát is alkalmaznak: feketét, matt feketét, szürkét és fotószürkét. A fejlesztéseknek köszönhetően tovább javul a nyomtatás minősége, a nyomat tartóssága és karcállósága, miközben csökken a szemcsézettség, és a sárgulás, amelyet a diffúz fényvisszaverődés okoz.

Rendkívül finom színárnyalatokat eredményez az új színkalibrációs funkció


A most bevezetésre kerülő készülékek új színkalibrációs funkcióval is fel vannak vértezve, amely az öregedés, a különböző nyomtatófejek használata vagy a különböző nyomtatók használata által okozott színeltéréseket simítja ki a stabil színvisszaadás érdekében. A precíz multiszenzor segítségével a pontos színkalibráció (átlagos delta E: 2.0 vagy kevesebb) alig 10 perc alatt elvégezhető. A berendezések két, nagy fúvókasűrűségű nyomtatófejének darabonként egy négyzethüvelykes területén 30.720 fúvóka biztosítja a nagyobb sebességet és a kiemelkedő minőséget. A FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) technológia és a 4 pikóliteres tintacseppek alkalmazásával rendkívül finom színárnyalatok, nagy felbontás és kiemelkedő pontosság érhető el. Az iPF5100 és az iPF6100 L-COA processzora 12-bites képfeldolgozás mellett egyszerre vezérli a nyomtató működését és a két nagyfelbontású nyomtatófejet.

Széleskörű funkcionalitás, kiegészítők


Az új modellek széleskörű funkcionalitással rendelkeznek, mint például a képek fogadására és kiválasztására beépített imagePROGRAF Front-Access funkció, amely a többi alkalmazással is kommunikál; a megnövelt méretű vezérlőfelület; a hatékonyabb felhasználói támogatás; amelyek a könnyű beállítást és felhasználóbarát kezelést teszik lehetővé. A nyomtatók kiegészíthetők a Canon új poszter-készítő szoftverével, a PosterArtist 2007-tel. Emellett az iPF6100-as modell az exkluzív, 12 színű modellt támogató grafikus RIP-pel is bővíthető.