"Pick of the year - Az év választása" díjat kaptak a Ricoh nyomtatói

forrás Prim Online, 2007. október 29. 10:37

A Buyers Lab Inc. (BLI) független irodatechnikai berendezéseket tesztelő szervezet évente kétszer teszi közzé az általa leginkább ajánlott berendezések listáját. A BLI két hónapos, szigorú laboratóriumi tesztelését követően, idén ősszel újabb öt Ricoh nyomtató részesült az intézet „Pick of the year” díjában.

A 46 éve alapított Buyers Lab Inc. (BLI), a képfeldolgozási iparág, vezető, független és megbízható forrása. A „Pick of the year – Az év választása” díjat a BLI évente kétszer ítéli oda olyan irodatechnikai eszközöknek, amelyek saját kategóriájukon belül kiemelkedő teljesítményt nyújtanak az alapos laboratóriumi tesztelések során. A számos részletre kiterjedő tesztelés alatt az összes jelölt berendezést megvizsgálják olyan kritikus tényezők alapján, mint a megbízhatóság, képminőség, produktivitás, adminisztratív alkalmazások, egyszerű használat, tonerteljesítmény és üzemeltetési költségek.

A kismunkacsoportos tintasugaras nyomtatók kategóriájában a gél technológiát alkalmazó Ricoh Aficio GX5050N-t alacsony, laponkénti nyomtatási költsége miatt tüntette ki a BLI.

A nagymunkacsoportos színes lézernyomtatók kategóriájában kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Ricoh Aficio SP C811DN, mely a házon belüli professzionális minőségű nyomatok készítéséért, a megbízhatóságáért, gazdaságosságáért, adminisztratív és biztonsági alkalmazásaiért kapta a „Pick of the year” díjat.

A Ricoh Aficio SP 4100N és az Aficio SP 4110N, a közepes méretű munkacsoportok számára tervezett monokróm nyomtatók kategóriájában nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. A BLI a termelékenység, a teljesítmény minősége, az átlagosnál magasabb tonerkapacitás, a lecsökkent holtidő, valamint az alacsony egy lapra eső költség miatt tüntette ki a két eszközt.

A monokróm multifunkciós berendezések (MFP) kategóriájában, a kompakt formatervezésű Aficio MP 161SPF fekete-fehér rendszer érdemelt ki díjat. Az eszköz kiemelkedő eredményt ért el a megbízhatóság tekintetében, emellett a kezelőpanel gombjainak logikus elrendezése és funkcionalitása révén rendkívül felhasználóbarát.