Casio YouTube verseny - Késni fog a Pentax

Széles Csongor, 2007. október 30. 11:55

A Casio YouTube versenyt hirdet, a Pentax tűzeset miatt fényképezőgépet halaszt.

A Pentax számára is szállító akkumulátorgyárban történt tűzeset miatt késni fognak a novemberre betervezett Pentax fényképezőgépek. A tűzeset miatt jelentős csúszásokra számíthatunk, a gyár négy hónapos csúszással számol, azaz valószínű, hogy leghamarabb 2008 februárjában vehetjük kézbe a nemrég bejelentett Pentax modellt. A tűzeset a Matsushita Electric Industrial lítium-ion akkumulátorokat gyártó telephelyén történt szeptember 30-án, a károk jelentősek, az üzem leállt.

A Matsushita azt ígérte, megnöveli a japán és kínai gyárainak kapacitását, és valószínű, hogy a gyártás beszüntetése miatt más gyáraktól is kénytelen lesz rendelni. Azt egyelőre még nem tisztázott, hogy milyen Pentax modell fog késni, még azt sem lehet tudni, hogy új modellről vagy a nemrég bejelentett Optio A40 vagy az ultra-vékony Optio V10-ről van-e szó.

A YouTube videó-móddal rendelkező fényképezőgépei népszerűsítésének céljából a Casio versenyt hirdet, amellyel az első helyezett 3000 dolláros vásárlási utalványt nyerhet. Egyetlen szépséghibája, hogy csak amerikai felhasználók vehetnek részt a versenyben.

A benevezett videók kritériuma, hogy két percnél nem lehetnek hosszabbak, és négy témakör közül valamelyiket meg kell örökíteniük: legvégső sportélmény, extrém játék-élmény, a legpáratlanabb moziélmény, vagy a mindenkiben ott lapuló technikai geeket elővarázsoló pillanatok. A klipeket a www.youtube.com/casiousa oldalra lehet feltölteni.

A legjobb klip megnyerheti a nagydíjat: egy Casio Exilim EX-V8 fényképezőgépet, egy 4 GB-os SD memóriakártyát, egy táskát és egy 3000 dolláros vásárlási utalványt. A két első helyezett egyenként 500 dolláros vásárlási utalványt és egy Casio Exilim EX-S880 fényképezőgépet vihet haza tokkal, vonóval, azaz táskával és 2GB-os SD kártyával. Lesz még öt második hely is, itt egy Casio Exilim EX-Z77-tel, 2GB-os SD kártyával és a hozzá dukáló táskával lesz boldogabb a szerencsés versenyző. A verseny október 25-én kezdődik és 2007 december 31.-ig tart.