Kétmillió eladott Leopard

Genda Csongor Zoltán, 2007. október 30. 19:02

Az Apple képviselői egy mai sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a hétvégi premier óta több mint kétmillió Leopard Mac OS X-et sikerült eladniuk.

Az elemzők is megjósolták, azonban valóban úgy tűnik, hogy az amerikai számítógépgyártó legújabb operációs rendszere sikerre van ítélve, ugyanis a vállalat múlt péntek óta kétmilliónál is több példányt értékesített a szoftverből. Ez egy abszolút rekord az Apple történetében, ugyanis a mostani eladási adatok felülmúlják az ez idáig  legkelendőbbnek számító Mac OS X Tigerét is, ami a debütálást követő első napokat illeti. A vállalat munkatársai az eladott mennyiség összegzésekor természetesen figyelmbe vették a kereskedelmi egységekben, az online üzletekben, a Maintance-licences formában valamint a Mac-gépekkel együtt eladott szoftvereket is, s így kapták a kétmillió fölötti végeredményt.

Steve Jobs a sikeres kezdést a következőképpen értékelte: "Az első jelek arra utalnak, hogy a fogyasztók körében a Leopard az abszolút nyerő."
A Mac OS X 10.5 Leopard október 26-a óta kapható hivatalosan a kereskedelmi forgalomban 130 eurós (32 000 Ft) végfelhasználói áron.