Új színes Xerox multifunkciós eszközök

forrás Prim Online, 2007. november 3. 09:52

A Xerox októberben két új színes A3 méretű lézer multifunkciós termékcsaládot mutatott be a hazai piacon. A belépőszintű WorkCentre 7232/7242 berendezéseket azon kis- és középvállalkozásoknak ajánlja a Xerox, amelyek elsősorban fekete-fehérben nyomtatnak, de esetenként szeretnének színes dokumentumokat is előállítani. A Xerox WorkCentre 7655/7665/7675 rendszerek kivételes színminőséget és hatékony biztonsági funkciókat kínálnak azoknak a közepes és nagyvállalatoknak, amelyeknek nagy mennyiségű színes nyomtatásra van szükségük.

Xerox WorkCentre 72XX termékcsalád – kis- és közepes méretű vállalkozásoknak

Gyorsaságukkal és termelékenységükkel a WorkCentre 7232 és 7242 multifunkciós rendszerek ideális választást jelentenek a kisebb vagy közepes méretű, vállalati dokumentumok széles skáláját igénylő munkacsoportok számára. A berendezések faxolnak, szkennelnek, másolnak és nyomtatnak – ez utóbbi funkció esetén fekete-fehérben 32 és 42, színesben 10 oldalt állítanak elő percenként.

A Xerox WorkCentre 72XX termékcsalád elődje a sikeres WorkCentre 7132. Az új rendszerek nagyobb memóriával és gyorsabb processzorral rendelkeznek, s ugyancsak újítást jelent a beépített kétfejes lézer nyomtatómű. Ennek, valamint a Xerox EAHG (Emulsion Aggregation High Gloss) festéktechnológiának köszönhetően a készülékek kiváló nyomatminőséget biztosítanak - ugyanezt az eljárást alkalmazzák a Xerox profi grafikusoknak szánt színes berendezései is.

Az új berendezések számos olyan funkciót tartalmaznak, amelynek segítségével kontrollálhatók a nyomtatási költségek. Ilyen például a Xerox Standard Accounting szoftver, amely feladat-alapú ellenőrzési funkciókat nyújt a költségek hatékonyabb szabályozása érdekében.

Xerox WorkCentre 76XX termékcsalád – professzionális színminőség házon belül

A Xerox új, WorkCentre 7655/7665/7675 színes A3-as multifunkciós rendszerei nyomtatnak, másolnak, szkennelnek és faxolnak, s elnevezésüknek megfelelően 55, 65, illetve 75 fekete-fehér oldalt nyomtatnak és másolnak percenként. Színes nyomtatás és másolás esetén 40-50-50 oldalt állítanak elő egy perc alatt.

A termékcsalád a Xerox belépő szintű nyomdai termelő berendezéseinek irodai változata. A 2400x2400 dpi felbontás és a 256 féltónusú szín kiváló nyomatminőséget biztosít a közép- és nagyvállalkozások számára, legyen szó akár mindennapi üzleti dokumentumokról, vagy igényes színes nyomtatványokról. Az új rendszerek a papír- és speciális adathordozók széles skáláját egészen 300 g/m2 súlyig támogatják.

A WorkCentre 76XX termékcsalád hatékony biztonsági funkcióival korlátozható a hozzáférés és biztosítható a titkos adatok védelme. A hálózati hitelesítés korlátozza a szkenneléshez, e-mailezéshez és a hálózati fax-funkciókhoz való hozzáférést azáltal, hogy használat előtt ellenőrzi a felhasználóneveket és a jelszavakat. A biztonságos nyomtatás opcióval megelőzhető, hogy a várakozó munkákat illetéktelenek tekintsék meg, míg a rendszer PIN-kód megadása után nem engedélyezi a dokumentumok nyomtatását. A titkosított merevlemez és képfelülírási védelem a munka végeztével automatikusan vagy kérésre törli az adatokat a merevlemezről.

A Xerox WorkCentre 7655/7665/7675 rendszerek különféle munkabefejező opciókkal gondoskodnak az irodai munka folyamatosságáról. Ilyen például a kiadványszerkesztési munkabefejező hajtogató, amelynek szolgáltatásai közé tartozik a lyukasztás, vagy akár 100 lap többpozíciós tűzése, a C- és Z-hajtogatás, a füzetkészítés és az utólagos lapbeillesztés.

Az irodai dolgozók tárolhatják az eszközön a gyakran használt dokumentumokat - például formanyomtatványokat vagy sablonokat -, és módosíthatják a beállításokat a nyomtatás előtt, így megszűnik a számítógép és a multifunkciós berendezés közötti felesleges ingázás. Szintén lehetőség van a dokumentum-tárhelyekről történő igény szerinti nyomtatásra (print-on-demand). A felhasználó előnézetben ellenőrizheti a beszkennelt dokumentumokat a készülék kijelzőjén, amelyeket ezt követően Xerox DocuShare-ben, Microsoft Corp. SharePointban vagy Windows könyvtárakban tárolhat anélkül, hogy szükség lenne egy előre meghatározott sablonra. Az alkalmazott az érintőképernyőn böngészhet ezek között a dokumentumok között, amelyeket ezután természetesen ki is nyomtathat.