Kijött a Firefox-frissítés frissítése

Milkovits Gábor, 2007. november 3. 19:02

A Mozilla egy olyan biztonsági frissítést adott ki a Firefox böngészőhöz, amely főként az előző frissítés után felmerült teljesítmény-problémákat orvosolja.

Éppen a frissítés természete miatt a legtöbb felhasználó a Firefox 2.0.0.9 verzió letöltése után nem észlel majd különbséget a böngésző működésében, vagy éppen a funkciókban. A javítások között megtalálható egy a Windows Vistán futó böngészőben tisztább Java hibaüzenetek megjelenítését biztosító folt, és több a befejezetlen JS/CSS kódokkal bajlódó szoftverfejlesztők munkáját megkönnyítő megoldás is. Mike Beltzner, a Mozilla felhasználói élményért felelős részlegének vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a Firefox 2.0.0.9 továbbra is javítatlanul hagy bizonyos problémákat. Ilyen például az a hiba, amelynek következtében egyes képi elemek eltávolításával teljes „image map-ek” törlődnek az adatbázisból, vagy az a probléma, amely közvetve a Windows összeomlását okozhatja betöltéskor.

A Firefox-felhasználók egy automatikusan felugró ablakból értesülhetnek a frissítésről, amelyre rákattintva azonnal frissül a szoftver, de a Firefox 2.0.0.9 manuálisan is letölthető a Mozilla termékoldaláról.