IFS Applications Oroszország vezető MRO központjánál

forrás Prim Online, 2007. november 5. 10:44

Az IFS, a globális ERP-megoldásszállító bejelentette, hogy a VARZ-400 IFS Applications-t választott kritikus üzleti folyamatai kezelésére.

A VARZ-400 karbantartó javító és felülvizsgáló központ a Vnukovo Nemzetközi Repülőteret üzemeltető vállalat része. A központ orosz és nemzetközi tanúsítvánnyal egyaránt rendelkezik repülőgépek, repülőgép hajtóművek, rendszerek, alkatrészek javítására, valamint karbantartására vonatkozóan. Átépítéseket, korszerűsítéseket, valamint projekt menedzsmentet szintén vállal a központ.

Alexey Chernyshov, a VARZ-400 igazgatója
elmondta – „az eszközökre, illetve a kintlevőségekre vonatkozó megbízható adatokon alapuló vezetés megkérdőjelezhetetlen versenyelőnyt biztosít. Extra igényeket támasztunk IT-rendszerünkkel kapcsolatban, melynek lehetővé kell tennie a repülőgépek légialkalmassága, valamint az alkatrészek és hajtóművek követését az alatt az idő alatt, amíg azokat központunk szervizeli.”

A felsővezetés különféle IT-megoldásokat vizsgált, köztük az IFS Applications-t, az SAP R/3-at, az IBM MRO szoftverét, valamint az orosz Ikar és InfoSoft rendszereket. Igor Saenko a VARZ-400 informatikai igazgatója szerint „A kiválasztás fő kritériumai között a széles körű funkcionalitás, az egyszerű bevezethetőség, valamint a légiipari tapasztalatok szerepeltek. Az IFS Applications valamennyi kritikus kérdésben meggyőzőnek bizonyult.”

„Az IFS iparági tapasztalata meggyőző volt” – tette hozzá Saenko. „A világ vezető repülőgép és hadiipari gyártói választották az IFS Applications-t. A nemzetközi elemzők szerint pedig az IFS vezető szállító a légiipari vállalatirányítási rendszerek vonatkozásában. A VARZ-400 a legnagyobb ilyen típusú szervezet Oroszországban, története több mint 65 évre nyúlik vissza. Egy komplex vállalatirányítási rendszer erőteljes eszköz a hatékony és stratégiai szemléletű menedzsment számára – lehetővé téve számunkra új, magasabb szintű üzleti célok elérését.”


Leonid Viktorov, az IFS oroszországi és FÁK tagállamokbeli működéséért felelős igazgatója a szerződéssel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a légi- és hadiipar az IFS egyik stratégiai piaci területe. „Az IFS olyan nemzetközi légi- és hadiipari tanácsadói csapattal rendelkezik, mely figyelemre méltó tapasztalattal bír az iparágban. Ezen kívül más stratégiai iparágakhoz hasonlóan a légi- és hadiipar területén is létrehozott az IFS egy olyan testületet, melynek célja, hogy támogassa az új, egyre szigorúbb követelményeknek való megfelelést. A testület tagságát az IFS polgári repülés területén tevékenykedő ügyfeleinek vezető specialistái, független szakértők, valamint IFS szakemberek alkotják. Az IFS helyi leányvállalata saját polgári repüléssel foglalkozó csapattal is rendelkezik, mely együttműködik a nemzetközi légi- és hadiipari szakértőkkel.”

Az IFS légi- és hadiipari ügyfelei közé tartoznak a brit és a norvég fegyveres erők, valamint az Egyesült Államok védelmi szervezetei. A polgári légi közlekedés MRO felhasználói többek között a Finnair, a Bristow Helicopters, az Aero-Dienst GmbH, a Hawker Pacific és a Jet Turbine Services. Az IFS olyan OEM cégeknek is biztosít megoldásokat, mint a General Dynamics, a Lockheed Martin, a Eurofighter konzorcium, a BAE SYSTEMS, a Saab és a GE Transportation.