Pénteken debütál az iPhone Nagy-Britanniában és Németországban

Milkovits Gábor, 2007. november 6. 20:44

Az Apple pénteken dobja piacra Nagy-Britanniában és Németországban a Time magazin által az év találmányának megválasztott iPhone zenelejátszó/okostelefon készüléket.

A briteknél szerte az országban péntek délután 6 órakor kezdik el árusítani az iPhone-t az Apple, az exkluzív mobilszolgáltató O2, illetve a mobiltelefon-kereskedő Carphone Warehouse üzleteiben. A németországi premierre az ottani kizárólagos partnerszolgáltató T-Mobile reprezentatív kölni Telekom üzletében fog sor kerülni pénteken 0 órakor, majd ezt követően a reggeli nyitáskor országszerte kapható lesz az iPhone. A brit Carphone Warehouse becslése szerint az első délután/este folyamán legalább tízezer készüléket fognak értékesíteni; a többi forgalmazó egyelőre nem bocsátkozott jóslatokba.

Az iPhone Amerikához hasonlóan az öreg kontinensen is speciális szerződési feltételekkel lesz megvásárolható. Nagy-Britanniában például 18 hónapos O2 hűségszerződéssel 269 fontba (kb. 97 ezer Ft) kerül majd úgy, hogy havonta legalább 35 fontot kell lebeszélni/kifizetni. (kb. 13 ezer Ft). A németországi ár kétéves T-Mobile szerződéssel 399 euró (kb. 100 ezer Ft) lesz, 49 euró minimum havi előfizetési díj mellett. (kb. 12 ezer Ft). A többi európai országban valamikor jövő év elején lesz kapható az iPhone, nálunk a T-Mobile előfizetésével.