Saját zeneletöltő szolgáltatást indít a Sony Ericsson

Milkovits Gábor, 2007. november 8. 10:02

Miközben a Sony nemrég jelentette be, hogy bezárja Connect nevű zeneáruházát, a cégnek a svéd Ericssonnal közös mobilvállalata a Nokia után maga is saját zeneletöltő szolgáltatást indít.

A lépés jelentős változást hozhat a Walkman zenetelefonok tulajdonosai számára, eddig ugyanis (hivatalosan) kizárólag a Sony BMG kiadó katalógusából tölthettek zenéket a készülékükre. Hamarosan viszont az EMI, a Universal, a Warner és több független kiadó mintegy 5 milliós adatbázisából válogathatnak majd. Legalábbis ezt közölte Martin Blomkvist, a Sony Ericsson tartalmakért felelős vezetője, aki azonban arról nem beszélt, hogy mennyiért lesznek majd letölthetők az mp3 és wma formátumú zenék.

A Nokia nemrég a mobiltelefon-gyártók közül elsőként a készülékekről is elérhető online zeneáruházat indított, egyelőre Nagy-Britanniában. A szolgáltatást még az idén ki szeretnék terjeszteni Németországra, Franciaországra és Spanyolországra. Ami a a Sonyt illeti, az idei év a zeneforgalmazás szempontjából meglehetősen viharos volt a cég számára; végül is bejelentették, hogy 2008. márciusig beszünteti tevékenységét a vállalat saját, Connect nevű online zeneáruháza, emellett pedig felhagynak másolásvédelmi (DRM) szoftverrel ellátott, csak saját készülékeikkel kompatibilis ATRAC digitális formátumuk erőltetésével is.