Kelet-Közép-Európára szóló TomTom készülék

Kovács Attila, 2007. november 8. 10:18

A TomTom navigációs megoldásgyártó november 7-én bejelentette, hogy TomTom ONE XL T Kelet-Közép-Európa elnevezésű új készüléke a magyarországi üzletekben is kapható. A TomTom ONE XL T Kelet-Közép-Európa Németország, Ausztria, Svájc, Lichtenstein, Olaszország, Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Lettország, Litvánia és Észtország előre telepített, részletes térképeit tartalmazza. Továbbá Horvátország kisebb lefedettségét, ami a nagyobb városokat és a tengerparti régiót jelenti. A többi kelet-közép-európai országot a főbb utak kapcsolódó hálózatával fedi le.Az új TomTom készülékhez tartozik a Map Share technológia, a TomTom legfrissebb térképgaranciája, és egy RDS-TMC közlekedési információ vevő.

A korábbinál nagyobb, 4,3 inch méretű képernyő garantálja a vezetők számára a jól látható képernyőt, miközben stresszmentes és biztonságosabb vezetést nyújt. A TomTom ONE XL T Kelet-Közép-Európa felhasználói azonnal frissíthetik térképeiket, közvetlenül az eszközön a TomTom Map Share segítségével. Ezen felül a TomTom HOME-on, a TomTom ingyenes desktop szoftver alkalmazásán keresztül a felhasználók térképfrissítéseket kaphatnak a többi felhasználótól, így mindig a lehető legfrissebb térképekkel és helyismerettel rendelkezhetnek.

A TomTom biztosítja a legfrissebb térképeket letöltve az új eszközre. Abban az esetben, ha a készülék használatba vételétől számított 30 napon belül új térképverzió jelenik meg a TomTom ingyen kínálja a legfrissebb verziót. Az új eszköz kiterjedt biztonsági jellemzőkkel is rendelkezik, így a vezetőknek, bárhol legyenek is, mindig van közvetlen hozzáférése a biztonsági és segítségnyújtási információkhoz. A "Segítség! menü olyan információkat tartalmaz, mint a legközelebbi kórházhoz vezető út, az autó karbantartásával kapcsolatos információk, vagy elsősegély nyújtó instrukciók.

A TomTom ONE XL T Kelet-Közép-Európa ajánlott kiskereskedelmi ára 329 euró.