A Cisco megállapodást kötött a Securent felvásárlásáról

forrás Prim Online, 2007. november 8. 13:03

A Cisco megállapodást kötött a vállalati házirend felügyeletei szoftverek vezető szállítója, a Securent, Inc. felvásárlásáról. A kaliforniai Mountain View-ban működő, magántulajdonban lévő cég jól méretezhető, elosztott házirend alapú platformjával a vállalatok heterogén informatikai alkalmazási környezetben is tetszés szerint adminisztrálhatják, érvényesíthetik és auditálhatják az adatokhoz, kommunikációs csatornákhoz és alkalmazásokhoz kapcsolódó hozzáférési szabályokat.

A Securent szoftverével a Cisco ügyfelei szoftvergyártótól, platformtól és operációs rendszertől függetlenül biztonságban tudhatják az értékes alkalmazásadatokat, ugyanakkor helytől függetlenül biztosíthatnak hatékony hozzáférést a belső, de akár a külsős munkatársaknak is. A hálózat alapú házirenddel a Cisco leegyszerűsíti a jogosultsághoz kötődő döntéshozatali mechanizmusokat.

„A szolgáltatásorientált architektúrák és az egységes kommunikációs, illetve Web 2.0 alapú együttműködési technológiák térnyerésével a vállalatok részéről egyre markánsabban merül fel az igény a megosztott vállalati erőforrásokhoz történő hozzáférés hatékony szabályozása iránt” – nyilatkozta Don Proctor, a Cisco Collaboration Software Group alelnöke, majd így folytatta: „A Securent szoftverével a vállalatok központilag definiálhatják és kezelhetik az alkalmazásokhoz és adatokhoz rendelt jogosultságokat. Ez tökéletesen illeszkedik a Cisco szolgáltatásorientált hálózati architektúrájának (SONA) koncepciójához, hiszen a házirendet érintő döntések hálózati szolgáltatásként bármely alkalmazáson, platformon és konstrukcióban egyformán célba juttathatók.”

A Securent jelenleg 57 alkalmazottat foglalkoztat, székhelye a kaliforniai Mountain View-ban található, fejlesztőközpontja pedig az indiai Hyderabadban működik. A megállapodás keretében a Cisco megközelítőleg 100 millió USD-t fizet készpénzben és részvényopciók formájában. A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létrejövő ügylet lezárására várhatóan a Cisco 2008-as üzleti évének második negyedévében kerül sor. Az ügylet lezárása után a Securent csapata és technológiája Don Proctor alelnök vezetése alatt álló részleghez kerül.

A Securent sorrendben a 125. cég, amelyet a Cisco felvásárol.