TerminARTors: internetes portál művészetkedvelőknek

MTI Sajtóadatbank, 2007. november 9. 12:24

Aba-Novák Vilmostól Andy Warholig több száz képzőművész munkái között kereshetnek az érdeklődők azon az internetes portálon, amely a közelmúltban kezdte meg működését TerminARTors néven - tájékoztatta az MTI-t a portál ötletgazdája, Makay Mátyás.

Ismertetése szerint az angol nyelvű közösségi portál jelenleg 23 ezres, induló festményadatbázisában Japántól Svájcon át Kanadáig több mint ezer múzeum, állandó és időszaki kiállítás, illetve csaknem 600 magyar és külföldi művész munkái között kereshetnek az érdeklődők.

Mint mondta, a közösségépítő portál adatbázisának folyamatos bővülését biztosítja, hogy a regisztrált felhasználók képeket tölthetnek fel, fórumozhatnak, blogot vezethetnek, a feltöltött képeket kommentálhatják is.

A portál induló adatbázisa művészettörténészek bevonásával készült. A felhasználók által feltett információk pontosságát pedig a későbbiekben is szakértők figyelik majd.

A magyar fejlesztésű portálon számos keresési funkció segíti a látogatók eligazodását, nemcsak képekre, alkotókra, a készítés technikájára, kiállításokra, vagy a festményeknek otthont adó múzeumokra kereshetnek a művészetkedvelők, hanem az egyedi fejlesztésű színkereső segítségével szín alapján is kiválaszthatnak festményeket.

Makay Mátyás kiemelte: a www.terminartors.com címen elérhető portál különleges találkozási hely lehet, ahol a felfedezésre váró művészek és műgyűjtők is egymásra találhatnak.

Emellett segítheti a művészettörténészek és a művészetet tanulók munkáját is, az utazásra készülő művészetkedvelők pedig a portál segítségével előre megtervezhetik, mely múzeumokat, kiállításokat, alkotásokat tekintik meg útjukon - tette hozzá az ötletgazda.