Megnyílt a régió első Oracle Partner Akadémiája

Takács Zsolt, 2007. november 9. 13:44

Isztambulban megnyílt a közép-kelet európai régió első Oracle Partner Akadémiája. A kezdeményezés célja, hogy fejlessze az Oracle partnereinek szakértelmét e gyorsan fejlődő régióban – így Magyarországon is –, illetve, hogy célzott, gyors és költséghatékony rendszerbevezetési képzést biztosítson kulcsfontosságú Oracle technológiák, különösen pedig az Oracle alkalmazások területén.

Az Oracle a tervek szerint 2008 végéig tízezer képzési napot biztosít, átlagosan tíznapos tanfolyamokra tagolva. A tervek szerint ekkorra valamennyi Oracle-termék szerepel majd a képzési kínálatban. A további elképzelések központi szerepet szánnak az Oracle Partner Academy szervezetének a partnerek folyamatos képzésének összefogásában a régió területén.

Az Oracle Partner Academy képzéseire a régió 35 országából várnak partnereket (Ausztriától és Csehországtól a Független Államok Közösségéig), ezért a tanfolyamok nyelve egységesen az angol lesz. Az Oracle támogatást nyújt a Partner Academy képzések résztvevőinek annak érdekében, hogy a tanfolyamok elérhetőbbek legyenek számukra. Ezenkívül a képzési programok szervezésekor fontos szempont, hogy a résztvevők a lehető legrövidebb ideig legyenek távol vállalkozásaiktól.

Az Oracle alkalmazásai iránti növekvő igények miatt számos tanfolyam az Oracle alkalmazások széles kínálatára összpontosít, többek között a Siebel, a JD Edwards és a PeopleSoft termékekre is. Az Oracle Partner Academy a későbbiekben tovább bővül majd, hogy teljes körűen lefedje a technológiai termékeket, így például az Oracle Fusion köztesszoftver-családot és a szolgáltatásorientált architektúrát (SOA).

A Partner Academy isztambuli székhelyének az Oracle oktatási partnere, a Bilginc cég ad otthont.