Magicolor Akadémia - II. felvonás

Mészáros Péter, 2007. november 11. 19:52

Az idén második alkalommal rendezte meg a Konica Minolta a Magicolor Akadémiát. A konferencián a közel 50 résztvevőnek, köztük a cég partnereinek és a viszonteladóinak a Konica Minolta lézernyomtatók részletes megismerése mellett alkalmuk nyílt a versenytársak termékeinek tesztelésére is.

A Magicolor Akadémiának a budapesti Danubius Health Spa Resort Margitsziget adott otthont. A konferenciát Papp Zoltán, a Konica Minolta Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg, majd Michal Sommer a Konica Minolta közép-kelet európai Régió nyomtatóági vezetője tartott rövidebb előadást a régió eredményeiről, az EU központ összevonásáról, és a célokról. Kocsó Tamás az Europapír képviseletében beszélt a Konica Minolta papírokról és médiákról. Őt követte Enzsöl Gábor termék specialista, aki részletesen beszámolt a Konica Minolta legújabb termékeiről és a várható fejlesztésekről.

A hagyományokhoz híven, - ahogy tavasszal is történt - egy workshop jellegű foglalkoztatás keretében a résztvevők lehetőséget kaptak az összes kiállított termék kipróbálására és azok értékelésére. Az aktívan közreműködő hallgatóság összesen 20 nyomtatót próbálhatott ki, köztük olyan márkanevek is szerepeltek, mint például a Xerox, HP, Epson, Lexmark és a Samsung. A rendezvény célja volt, hogy a résztvevők megismerjék a Konica Minolta lézernyomtatók sebességét, minőségét, kezelhetőségét, és színmenedzsmentjét. A Konica Minolta termékeit azonos működési feltételek mellett hasonlították össze a konkurens termékekkel. Így mindenki saját maga nézhette meg a berendezések nyomtatási képét, sebességét, a kellékek cseréjét vagy éppen a webes beállíthatóságát. Rendkívül nagy érdeklődés mutatkozott a Konica Minolta Magicolor 5570 és 7450-es színes lézernyomtatói iránt, mellyel 1200 mm-es reklámcsíkokat nyomtathattak a tesztelők. A rendezvényen a nyomtatók kipróbálása mellett különböző médiákat és kreatív papírokat (normál, színes, vastag papír, CD-címke, fólia, névjegykártya stb.) is tesztelés alá vettek a résztvevők.

 

Kiss Ádám Zoltán