Noreg: az idén 500 millió forint bevétel

MTI Sajtóadatbank, 2007. november 15. 09:03

Az információbiztonság területén működő Noreg Kft. az idén 500 millió forint bevételt ér el a tervek szerint, lényegében ugyanannyit, mint egy évvel korábban - mondta Kőrös Zsolt, a társaság ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

A cég adózás előtti nyeresége hasonlóan a tavalyihoz, mintegy 40 millió forint lesz.

Az ügyvezető kifejtette: az idén a piac stagnál, ezért nem nő a bevétel és a nyereség.

A Noreg idei bevételeinek egyharmada a PKI (Public Key Infrastructure - Nyilvános Kulcsú Infrastruktúra), az informatikai biztonsági alkalmazások telepítéséből származik, míg jövőre ez az arány a szegmens dinamikus bővülésének következtében tovább nő. Az elmúlt években a piac növekedése éves szinten elérte a 20-25 százalékot, s tavaly már mintegy 1-1,5 milliárd forint értékű volt.

Kőrös Zsolt elsősorban a törvényi szabályozásoknak és előírásoknak való megfelelés követelménye miatt a bank és pénzügyi szektorból, a telekommunikációs területről, illetve az ipari-nagyvállalati szektorból vár új megrendeléseket.

Az ügyvezető elképzelhetőnek tartja azt is, hogy 2008-ban megnőnek a kormányzati megrendelések, mivel az elektronikus ügyintézés terjedésével párhuzamosan, annak infrastrukturális hátterét biztosító PKI-rendszertervezésre, alkalmazásfejlesztésre és tanácsadásra is van igény.

A PKI-t alapvetően olyan cégek és intézmények alkalmazzák, amelyeknél fontos az informatikai adatbiztonság, például a titkosítás, az elektronikus levelezés hitelessége, az időpecsét alkalmazása, illetve az automatikus rendelésfogadás, átutalás és visszaigazolás.

Kőrös Zsolt kifejtette: a Noreg esélyeit növeli a piacon, hogy megszerezte a Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség minősítését. A minősítés igazolja, hogy a Noreg által bevezetett elektronikus aláírási alkalmazás megfelel a szövetség által egységesített szabványrendszernek.