Az amerikai internetezők közel napi egy órát kommunikálnak a neten

Milkovits Gábor, 2007. november 15. 10:31

A Fuser integrált online megoldás fejlesztői által elvégzett felmérés szerint az amerikai internetezők 90%-a hetente legalább 7 órát tölt közösségi oldalakon, e-mailjeivel és egyéb internetes kommunikációval.

Az országos felmérés alapján a megkérdezettek 79%-ának legalább két e-mail postafiókja van, illetve minimum egy közösségi oldalt rendszeresen látogat; a 18 és 21 év közötti fiatalok körében pedig ez az arány meghaladja a 90%-ot. A Fuser jelentése arról is beszámol, hogy a felhasználók 43%-a legalább két közösségi oldalon van jelen, 66% pedig heti 10 óránál is többet kommunikál a világhálón.

Jeff Herman, a Fuser elnöke a sajtónak elmondta, szerinte igencsak ironikus, hogy miközben ilyen megoldások a kommunikáció hatékonyabbá, gyorsabbá és könnyebbé tételére lettek kifejlesztve, napi szintű kezelésük igencsak sokat emészt fel a felhasználók idejéből. A cég egyébként a több e-mail postafiók, azonnali üzenetküldő alkalmazás és egyéb online kommunikációs platform egy helyről történő kezelését lehetővé tevő megoldást kínál a felhasználóknak.