Sun-Oracle: együttműködés az előre konfigurált adattárházak fejlesztésére

forrás Prim Online, 2007. november 15. 13:15

Az Oracle és a Sun a jelenleg is zajló Oracle OpenWorld konferencián bejelentették az új, Sun termékekre optimalizált Oracle adattárházak piacra dobását. Ezek a teljes, azonnal használatba vehető, nagy teljesítményű adattárházak a világ vezető adatbázisain, valamint a Sun által kifejlesztett piacvezető hardvereken és operációs rendszereken alapulnak.

A megoldás Sun Fire E20K kiszolgáló alapon Sun nyílt forráskódú Solaris operációs rendszert (OS) futtat, a tárolásról pedig a Sun StorageTek 6540 tömbvezérlő gondoskodik. Az új terméket a Sun értékesíti, de olyan Oracle szoftverek is a részét képezik, mint az Oracle Database Enterprise Edition, az Oracle Real Application Clusters és az Oracle Partitioning. Az előre telepített, beállított, optimalizált, használatra kész hardverelemeknek és szoftvereknek köszönhetően a Sun termékekre optimalizált Oracle adattárházak kategóriájuk leggyorsabb, legegyszerűbb és legkevesebb kockázattal járó termékei.

A most bemutatott Sun termékekre optimalizált Oracle adattárházak 10TB nyers adat tárolására képesek. A későbbiekben az Oracle optimalizált adattárház-konfigurációinak adattárolási kapacitása a tervek szerint moduláris építőelemek használatával tovább bővíthető. A konstrukció a piacvezető adatbázisplatform elismert teljesítménye és rugalmassága mellett egyszerűen és gyorsan telepíthető. Az Oracle korszerű adatelemzési és adatkezelő funkciói, valamint a Sun hardverek teljesítménye és megbízhatósága teszi a Sun termékekre optimalizált Oracle adattárházakat igazán egyedülállóvá.

A Sun és az Oracle többéves együttműködése során nagy tapasztalatot szerzett a nagyméretű adattárházak fejlesztésében. A Sun termékekre optimalizált Oracle adattárházak ideális adatbázisból, szerverből és adattárolóból álló konfigurációt jelentenek, amelyek maximálisan kielégítik az ügyfelek igényeit az üzleti adatelemzés terén. Emellett lehetővé teszik az adattárházak gyorsabb felállítását anélkül, hogy ezzel korlátoznák a jövőbeni terjeszkedési lehetőségeket, vagy csökkentenék az adatelemzési képességeket.


A Sun termékekre optimalizált Oracle adattárházak már kaphatók a Sun forgalmazásában.