Billetyűzetkiesést okoz az új Mac OS

Genda Csongor Zoltán, 2007. november 15. 21:03

Az elmúlt napokban megszaporodtak az Apple nemrég bemutatott operációs rendszerével kapcsolatos hibajelentések, újabban sokan billentyűzetkiesésre is panaszkodnak.

Röviddel azután hogy az amerikai számítógépgyártó bemutatta a Leopardot, számos fórumoldalon megjelentek olyan bejegyzések, melyek szerint nem is annyira megbízható és tökéletes a szoftver, mint ahogyan azt a vállalat megpróbálja belesulykolni a fogyasztókba. Az eddig felbukkant hibák száma egyelőre nem ismert, de azt tudjuk, hogy 24-re már javítást is készítettek, köztük található a Firewall, a Spotlight indexelése, iCal szinkronizálása, Keychain bejelentkezési rendszere, valamint a Leopard e-mail kliensének hibái, Mail szinkronizálás, HTML kezelés, e-mail riasztások, a tennivalók listájának kezelése és az intelligens levelesládák. A fórumoldalakon azonban számos MacBook Pro noteszgép-tulajdonos arról számolt be, hogy billentyűzetük is időről időre felmondja a szolgálatot, és ugyanez történik a touchpaddel is. A hozzáértők arra gyanakodnak, hogy az operációs rendszer energiafelhasználási funkcióival lehet gond. A hibát észlelők egy része szerint a billentyűzet visszahozható az egyik gomb hosszú ideig történő lenyomásával, mások azt írják, hogy némelykor magától "felébred" a klaviatúra.

A vállalat egyelőre nem tette közzé sem a teljes hibalistát, sem a javított hibák teljes felsorolását, és a Mac OS X Leopard 10.5.1-es néven emlegetett átfogó frissítőcsomag pontos megjelenési dátumát sem, de a hírek szerint a csomag meglepően gyorsan elérhetővé válik majd a felhasználók számára.