Újít a fapadosetterem.hu

forrás Prim Online, 2007. november 18. 14:48

Az egy éve indult fapadosetterem.hu online foglalási rendszer a mindennapos étterembe járás népszerűsítését tűzte ki célul. Az alapgondolat az volt, hogy minél előbb rendel valaki a portálon lévő vendéglátóhelyek étlapjáról, annál kisebb lesz számlájának végösszege. Mostantól azok is tudnak foglalni, akik nem tudják eldönteni előre, hogy mit fogyasztanának.

Az elmúlt hónapok tapasztalatai azt mutatták, hogy a megkérdezettek fele nem tudta előre megmondani, hogy mit is szeretne fogyasztani. Ezért a fejlesztők 2007. november 20-tól lehetőséget nyújtanak azok számára is, akik csak asztalt szeretnének foglalni az éttermekbe.

A foglalási rendszer valójában az éttermek üres székeit hivatott feltölteni. További előnyt jelent hogy az előre leadott rendelésekre az éttermek fel tudnak készülni, így a várakozási idő jelentősen csökken.

A 2008 februárjában az egyéves születésnapját ünneplő fapadosetterem.hu-n keresztül eddig több mint 3000 személyre foglaltak a rendszerhez csatlakozott éttermekbe. A vendégek átlagosan 25-35 százalékos kedvezményt kaptak. A statisztika szerint átlagosan 2800 forintot költöttek el fejenként, egy-egy alkalommal, így megközelítőleg 8,5 millió forintot hagytak ott az éttermekben.

A mostani fejlesztés egyedül abban különbözik az eddigiektől, hogy nem kell kötelezően feladni a pontos rendelést, hanem alternatívát kínálva, csak az asztalt kell lefoglalni.