Google Könyvkereső partnerprogram Magyarországon

forrás Prim Online, 2007. november 21. 18:15

Több mint tízezer kiadó partnereként a Google ma jelentette be, hogy Könyvkereső partnerprogramját Magyarországon is elindítja. A partnerprogram mindenki számára nyitva áll, és azért jött létre, hogy megadja a lehetőséget a magyar kiadóknak arra, hogy könyveiket az egész világ számára elérhetővé tegyék. Ez a lépés megkönnyíti a nemzetközi és magyar felhasználók számára, hogy megtalálják és megismerjék a hazai műveket, tovább öregbítve ezzel Magyarország irodalmi hírnevét.

A programra a kiadók mostantól hazánkban is jelentkezhetnek, így digitalizáltathatják könyveiket, miközben a Google segítségével csak egy korlátozott előnézetet tesznek elérhetővé az interneten. Az ingyenes szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy keressenek a könyvek között és eljussanak a kiadó vagy egy könyvkereskedő cég honlapjára, ahol megvásárolhatják a kiszemelt művet.

Ez a program, ami jelenleg angol, francia, olasz, német, spanyol, holland, brazil, portugál, egyszerűsített és hagyományos kínai, valamint japán nyelven érhető el, az első lépés a Könyvkereső teljes magyar nyelvű lokalizációja felé.

“A Google Könyvkereső jelenleg is számtalan kiadóvállalattal működik szorosan együtt Indiától Ausztráliáig, a nemzetközi cégektől a legkisebb helyi vállalkozásokig. Nagyon örülök neki, hogy ezzel a lépéssel közelebb hozhatjuk a Könyvkeresőt a magyar felhasználókhoz,” mondta Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi képviselője. “Célunk az, hogy segítséget nyújtsunk a kiadóknak és az íróknak műveik népszerűsítésében, ezáltal fokozzuk azok eladhatóságát, míg a felhasználókat arra bátorítsuk, hogy több könyvet ismerjenek meg.” 

További információk és jelentkezés a Google Könyvkereső partnerprogramra: http://books.google.hu/partner