Két új Nikon/Pentax bajonettes Voigtlaender objektív

Széles Csongor, 2007. november 23. 13:08

A Voigtlaender 2 új fix fókusztávú objektívet mutatott be. Az objektívek a Voigtlaender Classic Collection termékvonalának a részei és Nikon, valamint Pentax vázakra csavarhatók fel.

Az Ultron f/2.0 40mm SL II kompakt méreteinek köszönhetően ideális útitárs: mindössze 24,5 mm magas és csupán 200 gramm. Az Ultron kiválóan alkalmas makrófotózásra is: a mellékelt makró előtétlencsének köszönhetően, amellyel a 1:7 nagyítás 1:4-re növelhető. A másik objektív, a Nokton f/1,4 58mm SL II nagyobb fényerejének köszönhetően a rossz fényviszonyok közepette való fényképezés esetén kiváló választás. Mindkét objektív az APS-C vázakat támogatja és mindkettő ára 349 euró. Az Ultron decemberben, a Nokton januárban kerül a boltokba.

A két új fix fókusztávú Voigtlaender Classic Collection objektív a kiváló képminőséget a legjobb technológiával ötvözve igyekszik meghódítani a Nikon, valamint Pentax DSLR tulajdonosok szívét. A gyártó megváltoztatta a blende kialakítását is, ennek köszönhetően mindkét objektív az átlagos sokszögű helyett szinte tökéletes kör alakban mossa el a hátteret, ennek köszönhetően a képek hatása finomabb, lágyabb távlatot kap.

A Nokia vázakra gyártott Nokton és Ultron objektívek processzorosak, azaz kiválóan kommunikálnak a fényképezőgépvázzal.

Az univerzális, nagy fényerejű Ultron f/2.0 40mm SL II lapos kialakításának köszönhetően (mindössze 24,5mm) kiváló útitárs, és mindössze 200 gramm. Az objektív mellé egy makró előtétlencsét is kapunk, amellyel 1:7-ről 1:4-re növelhetjük a nagyítási arányt. Külön megrendelhető még egy kissé szokatlan kialakítású objektívvédő sapka is.

Az 58mm-es f/1,4-es fényerejű Nokton ideális portré objektív, amely elméletileg minden szituációban tökéletesen megállja a helyét. Az óriási fényerőnek köszönhetően nemcsak rossz fényviszonyok közepette készíthetünk kiváló felvételeket, de kiváló lehetőséget nyújt a mélységélességgel való kreatív kísérletezésre is.

Ultron f/2.0 40mm SL II röviden
 


Nokton f/1,4 58mm SL II röviden